Skoda a decis. Când va relansa cel mai accesibil model, Fabia?

Autor: Elena Luchian 25 mart. 2021 Știri auto

Cel mai accesibil model de la Skoda, Fabia, este pe drum. Producătorul ceh a publicat cele mai recente imagini cu mașina camuflată, în faza de testare. Când vei putea comanda mașina?

GALERIE FOTO

Constructorul ceh va prezenta oficial mașina în luna mai. Modelul va intra în producție în cea de-a doua parte a acestui an. Versiunea Combi însă, va ajunge pe piață abia în 2023.

Skoda Fabia este supusă testelor în stațiunea montană Zell am See din Austria. Prototipurile poartă un camuflaj cu design abstract, realizat de designerul Daniel Petr. El este cel care a ales soluții similare pentru Enyaq iV, Octavia și Scala, atunci când acestea se aflau în faza de testare.

Specialiștii de la Skoda promit, pentru viitoarea Fabia, un design sportiv, dar și elegant, scos în evidență de proporțiile dinamice și de blocurile optice cu tehnologie LED.

Cea de-a patra generație Fabia va fi construită pe platforma MQB-A0, rezervată de Grupul Volkswagen mașinilor mici. Modelul va măsura 4.108 milimetri în lungime, fiind cu 111 milimetri mai lungă. 1.780 de milimetri va avea în lățime, iar ampatamentul său va crește cu 94 de milimetri, ajungând la 2.564 milimetri. Noile dimensiuni se traduc prin mai mult spațiu interior. Și portbagajul a crescut, oferind acum 380 de litri.

Skoda Fabia – Generație nouă de motoare

Skoda Fabia va primi și o nouă generație de motoare. Cinci propulsoare se vor regăsi în gama hatchback-ului ceh. Versiunea entry-level va fi pusă în mișcare de un motor aspirat de 1.0 litru cu trei cilindri, cuplat la o transmisie manuală cu cinci trepte. La polul opus al gamei se va regăsi Fabia cu motorul 1.5 TSI, care va fi oferită standard cu transmisia automată DSG cu șapte trepte și dublu ambreiaj.

Specialiștii de la Skoda susțin că noua generație a compactei va fi una dintre cele mai sigure mașini din segmentul său. Până la nouă airbag-uri se vor regăsi la bord. Viitorul posesor de Fabia va putea comanda și pachetul Travel Assist, cu funcții de rulare semi-autonomă.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide