Galerie foto oficială cu primul SUV electric Skoda. ENYAQ IV va avea o autonomie de 500 de km

Autor: ProMotor 07 mai 2020 Mașini electrice

Skoda a lansat noi detalii, fotografii și un videoclip cu primul său SUV integral electric: ENYAQ IV. Acesta este numele primului SUV pur electric al mărcii Skoda.

Skoda ENYAQ IV este primul automobil Skoda din producția de serie bazat pe sistemul modular de electrificare (MEB) al Grupului Volkswagen și unul dintre modelele din seria viitoare de peste 10 modele electrice pe care Skoda le va lansa în cadrul brand-ului său iV până la finele anului 2022.

Până în 2025, Skoda estimează că modelele sale pur electrice și cele hibride plug-in vor totaliza 25% din vânzările sale. Până în 2021, marca va investi două miliarde de euro în dezvoltarea modelelor sale electrice și într-un ecosistem de ansamblu interconectat pentru soluții de mobilitate moderne și prietenoase cu mediul.

ENYAQ IV este al doilea model pur electric al mărcii, după Skoda CITIGOe iV

Bazat pe platforma MEB a Volkswagen Group, SUV-ul va fi oferit cu tracțiune spate sau integrală, trei dimensiuni ale bateriei, cinci variante de putere și o opțiune cu încărcare rapidă. În cea mai generoasă specificație, Skoda Enyaq iV promite o autonomie de conducere de până la 500 km.

Modelul de bază va fi Skoda Enyaq iV 50 cu o capacitate a bateriei de 55 kWh, tracțiune spate, un motor de 148 CP și o autonomie de până la 340 kilometri.

Următorul va fi Skoda Enyaq iV 60 cu o baterie de 62 kWh, un motor electric de 180 CP și o autonomie de 390 km.

Skoda Enyaq iV 80 va fi alimentat de o baterie de 82 kWh și un motor electric de 204 CP pentru o autonomie de până la 500 km. Pe deasupra acestor trei variante cu tracșiune spate vor mai exista două modele cu tracțiune integrală, fiecare cu un al doilea motor electric pe puntea față, pe lângă cel din spate.

Modelul de vârf va fi Enyaq iV RS cu o putere totală de 306  CP, ceea ce îi va permite să sprinteze de la 0 la 100 km / h în 6,2 secunde și să atingă o viteză maximă de 180 km / h.

Brandul ceh susține că Enyaq iV va oferi caracteristici tipice Skoda, cum ar fi spațiul generos la interior, un design foarte plăcut și o „conducere distractivă, dar ecologică”.

Fotografiile arată un prototip de test camuflat complet asemănător cu VW ID.4, dar care prezintă semne de styling Skoda, precum grila și luminile.

Galerie foto

Skoda Enyak iV

Producătorul auto menționează că la interior se va afla un ecran de 13 inch și conectivitate de ultimă generație. Skoda va construi Enyaq iV la fabrica principală din Mladá Boleslav, în Cehia. Acest lucru îl va face să fie primul vehicul al Volkswagen Group produs în afara Germaniei.

„Enyaq iV marchează începutul unei noi ere pentru Skoda, este o parte importantă a campaniei noastre de e-Mobilitate. Cu aceasta, facem E-Mobility Simply Clever, mulțumită autonomiei mari a bateriei și timpilor de încărcare reduși”, a declarat CEO-ul Skoda Auto, Bernhard Maier.

Skoda Enyaq iV urmează să debuteze în a doua jumătate a acestui an.

VIDEO

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Carscoops.com



Comentarii
Inchide