Skoda are un departament secret. Ce se întâmplă acolo? Imagini în premieră

Autor: Promotor 05 feb. 2021 Știri auto

Skoda are un departament secret. Constructorul ceh a dezvăluit imagini în premieră din atelierul în care nimeni în afară de cei care lucrează acolo nu are voie să intre. Dar ce se întâmplă, de fapt, acolo?

GALERIE FOTO

Este foarte important ca nicio informație să nu treacă de ușile închise. Acolo se construiesc prototipurile. Este departamentul secret de Producție a Prototipurilor și Modelelor. Este locul în care se implementează tehnologiile de ultimă oră, dezvoltate la Centrul Tehnic de la Mlada Boleslav.

Centrul este găzduit de o clădire cu trei etaje. Este practic, spun cei de la Skoda, o uzină auto în cadrul unei uzine auto. Include o magazie de piese, un atelier de sudură, o vopsitorie și o linie de asamblare a vehiculelor.

Atelierul de sudură a fost extins pentru a include și un centru de inovație care să testeze noi tehnici pentru sudarea diverselor panouri de caroserie. Se regăsesc acolo și cilindri de testare a frânării, care se rotesc la viteze de până la 300 km/h.

Peste 160 de oameni lucrează în acest departament secret de la Skoda

“Nivelul înalt de automatizare permite proceduri mai rapide și crește semnificativ capacitatea noastră de a construi mașini și prototipuri”, explică David Vanek, șeful Producției de Prototipuri și Modele.

El este cel care îi coordonează pe cei 168 de angajați ai centrului. Se regăsesc acolo un aparat de realitate virtuală, roboți, sisteme de scanare tridimensională și sisteme laser, dar și 13 săli de conferință.

Această configurație reduce necesitatea transportării prototipurilor și a componentelor acestora dintr-un loc în altul. Este o procedură care economisește atât timp, cât și bani. Și, ce este cel mai important, reduce riscul ca prototipurile să fie văzute de persoane care nu ar trebui să aibă acces la ele. Mai mult, astfel se economisesc anual aproximativ 1.800 de litri de carburant, echivalentul a 5 tone de dioxid de carbon.

În acest departament secret de la Skoda se testează anual 300 de mașini de teste și 120 de prototipuri.

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide