Skoda deschide un nou centru unde se vor fabrica vehicule destinate exclusiv testării – VIDEO

Autor: Marius Vișan 15 ian. 2021 Știri auto

Departamentul de Dezvoltare Tehnică al Skoda Auto a deschis un nou centru pentru fabricarea vehiculelor de testare și a prototipurilor la sediul din Mlada Boleslav.

Noua instalație de producție ne arată că aceste vehicule speciale pot fi acum construite sub un singur acoperiș. Producătorul auto folosește tehnologii de ultimă generație, cum ar fi stațiile robotice și soluțiile de realitate virtuală, pentru întregul proces de producție.

Pentru a monitoriza nu numai componentele individuale, ci și vehiculul în ansamblu, testele clasice rămân esențiale, chiar dacă simulările digitale au o importanță mare în faza de testare. Datorită arhitecturii electronice din ce în ce mai complexe accentul se pune pe testele funcționale ale electricității, electronicii și sistemelor de asistență, precum și pe comunicarea între computerele mașinii. Skoda a fabricat unele dintre vehiculele de testare ENYAQ iV la noua instalație de producție.

Noua fabrică Skoda va produce 300 de vehicule de testare și 120 de prototipuri pe an

„Vom construi 300 de vehicule de testare și 120 de prototipuri pe an, cu o eficiență maximă sub un singur acoperiș, în noua noastră instalație de ultimă generație de la amplasamentul din Mlada Boleslav”, spune Johannes Neft, noul membru al Consiliului pentru Dezvoltare Tehnică Skoda Auto.

Parterul găzduiește depozitul de piese, inclusiv o curte acoperită pentru descărcarea camioanelor. Caroseriile mașinii sunt construite la etajul al doilea, în timp ce la etajul al treilea se asamblează mașinile, și tot aici se află și atelierul de vopsire. Un lift de marfă este utilizat pentru transportul materialului între etaje.

Datorită celor două stații robotizate, proporția de automatizare a crescut de la 15 la 45%. Aceasta dublează capacitatea de producție la zece caroserii pe săptămână – necesitând în același timp cu 20% mai puțin spațiu.

Citește și: Skoda a livrat clienților peste un milion de vehicule în 2020. Care este cel mai apreciat model?

Controlul calității va fi integrat în procesul de producție și va rula paralel cu etapele de fabricație respective.

Noul model de fabrica destinat prototipurilor este avansat din punct de vedere ecologic. Distanțele scurte economisesc aproximativ 1.800 de litri de combustibil pe an, permițând astfel o scădere a emisiilor de CO2 cu aproximativ cinci tone. Întregul depozit încorporat are ca rezultat economii suplimentare, reducând costurile de logistică cu peste 150.000 de euro anual.

VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Skoda


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide