Skoda Enyaq Coupe iV sosește pe 31 ianuarie 2022 (cu video)

Autor: Mihai Morcovescu 15 dec. 2021 Știri auto

Oficialii Skoda au anunțat că versiunea coupé a SUV-ului electric Enyaq va fi lansat oficial pe piață la 31 ianuarie 2022. Cu această ocazie cehii au dezvăluit și un teaser cu noul lor model.

Filmulețul care însoțește anunțul evidențiază alura de coupé a SUV-ului ceh. Se remarcă plafonul plonjat către spate și grila distinctivă iluminată cu 131 de LED-uri. Se observă și o baghetă luminoasă pentru luminile de zi care traversează grila.

Skoda Enyaq Coupe iV are cel mai bun coeficient aerodinamic

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Reprezentanții constructorului din Mlada Boleslav au precizat că noul Enyaq Coupe iV va avea cel mai mic coeficient aerodinamic (Cd) din segment.

Valoarea de 0,234 declarată de cehi este mai bună decât al celorlalte modele construite pe platforma modulară pentru propulsie electrică (MEB). Enyaq Coupe iV se laudă cu un coeficient foarte apropiat cu cel al lui Tesla Model 3 (Cd = 0,23).

Caroseria mai eficientă din punct de vedere aerodinamic se va traduce printr-o autonomie de 535 de kilometri. Astfel, Skoda Enyaq Coupe iV este superioară rivalilor Audi Q4 Sportback e-Tron (497 km),  și Volkswagen ID.5 (520 km). Cifrele sunt calculate în ciclul de testare WLTP.

De asemenea, cei de la Skoda spun despre noul lor SUV coupe electric că va fi și cel mai elegant din clasa din care face parte.

Sursa: Skoda Auto

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Skoda


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide