Prima Skoda Enyaq iV fabricată în Republica Cehă a devenit piesă de muzeu

Autor: Marius Vișan 24 sept. 2021 Știri auto

Skoda a prezentat primul Enyaq iV produs la uzina din Mlada Boleslav la Muzeul Național Tehnic.

SUV-ul complet electric stă acum alături de numeroase alte repere din istoria producătorului ceh, inclusiv VOITURETTE B produs în 1906. Acest vehicul a fost donat muzeului în urmă cu 86 de ani.

Michael Oeljeklaus, membru al consiliului de administrație pentru producție și logistică Skoda explică: ”ENYAQ iV stabilește cursul companiei Skoda pentru viitor ca primul nostru model de serie 100% electric. Acum facem progrese decisive; în următorii ani vom face din Republica Cehă un hub de electromobilitate și vom produce componente și vehicule electrice în toate cele trei uzine din țară până în anul 2030. Acest lucru face din Enyaq iV un > pentru Republica Cehă. În acest context, primul model produs vreodată la sediul nostru din Mlada Boleslav completează astfel colecția de vehicule Skoda de la Muzeul Național Tehnic din Praga.”

Primul Enyaq iV produs la Mlada Boleslav completează colecția de vehicule Skoda de la Muzeul Național Tehnic din Praga

Skoda a lansat producția de serie de vehicule cu trenuri de rulare adaptate propulsiei electrice în noiembrie 2019. De atunci, producătorul auto fabrică Superb iV cu unitate hibridă plug-in la fabrica din Kvasiny, iar primele unități ale CitigoE iV complet electric au fost lansate la linia de producție din Bratislava.

Skoda a făcut cel mai mare pas în implementarea strategiei sale de electromobilitate până în prezent cu lansarea Skoda Enyaq iV. Producția primului model de serie Skoda 100% electric, bazat pe platforma MEB al Grupului Volkswagen, a început la 25 noiembrie 2020 la uzina din Mlada Boleslav.

Până la 30 august 2021, producătorul auto a fabricat 100.000 de vehicule electrificate în Mlada Boleslav.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Skoda


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide