Primul SUV electric Skoda se va numi Enyaq. Modelul va fi lansat anul acesta

Autor: ProMotor 12 feb. 2020 Știri auto
Primul SUV electric Skoda se va numi Enyaq. Modelul va fi lansat anul acesta

Skoda va face un alt pas important în domeniul automobilelor electrice cu un nou model numit Enyaq, un SUV cu emisii zero care urmează să fie lansat la sfârșitul acestui an.

Proiectat pentru a intra în sub-brandul iV alături de Citigo și versiunile plug-in hibrid ale Octavia și Superb. Enyaq va fi primul model bazat pe platforma Modular Electrification Toolkit (MEB) a Grupului Volkswagen.

Cuvântul „Enyaq” este derivat din numele irlandez „Enya”, care înseamnă „sursă de viață”. Cuvântul se potrivește cu restul familiei de SUV-uri a producătorului auto, toate terminate cu litera „Q”, cum ar fi Kamiq, Karoq și Kodiaq.

Skoda nu a divulgat nimic altceva despre Enyaq, cu excepția faptului că face parte dintr-o serie care va număra mai mult de 10 modele electrice. Toate acestea se vor lansa sub marca iV înainte de sfârșitul anului 2022 și fac parte dintr-o investiție de 2 miliarde de euro în dezvoltarea de soluții ecologice.

SUV-ul electric Skoda va împărtăși probabil motorul lui Volkswagen ID.4, despre care se crede că are o configurație cu două motoare ce ar putea produce 302 CP. Se așteaptă ca autonomia să fie undeva la aproximativ 500 km.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Skoda



Comentarii
Inchide