Papa Francisc a primit papamobil electric Skoda Enyaq iV pentru vizita în Slovacia

Autor: Cristian Agatie 17 sept. 2021 Știri auto

Papa Francisc a primit papamobil electric Skoda Enyaq iV pentru vizita desfășurată în Slovacia în perioada 12-15 septembrie. Două mașini au fost pregătite special pentru suveranul pontif conform cerințelor Vaticanului.

Intră în Galeria FOTO

Recent, Papa Francisc a manifestat o predilecție pentru vehiculele ecologice. Suveranul Pontif a primit în garajul său o Toyota Mirai, iar zvonurile din piață arată că Fisker pregătește o mașină electrică special pentru Vatican. Până când aceasta va deveni operațională, însă, un alt constructor de mașini electrice le-a luat fața americanilor. Pentru vizita Papei Francisc în Slovacia, Skoda a pus la dispoziția Papei și a anturajului său două SUV-uri electrice Skoda Enyaq iV special modificate după cerințele Vaticanului.

Astfel, geamurile din spate sunt din sticlă transparentă, nu întunecată, pentru a permite credincioșilor să-l vadă. mașina dispune de suporturi pentru steagul Vaticanului şi sigla oficială a vizitei papale pe carcasele oglinzilor exterioare, precum și un mâner suplimentar față de echipamentul standard, pentru a facilita accesul Suveranului Pontif.

În plus, mașinile folosite de Papa Francisc în Slovacia au permis afișarea în timp real pe ecranul sistemului multimedia a mesajelor trimise Papei de către credincioși. Acestea au putut fi transmise folosind un portal pus la dispoziție de Skoda.

Papa Francisc a primit papamobil electric Skoda Enyaq iV pentru vizita în Slovacia. Ce alte mașini mai are Papa?

Este pentru a doua oară când Papa folosește vehicule Skoda: în 2018, marca din Republica Cehă a oferit patru mașini Rapid Spaceback pentru vizita sa de două zile în Irlanda, în cadrul Întâlnirii mondiale a familiilor de la Dublin.

Automobilele și Papa de la Roma au avut întotdeauna o conexiune puternică. Unul dintre motive este popularizarea intensă de care beneficiază un producător auto atunci când furnizează mijlocul de transport oficial al Papei. Se obișnuiește, de regulă, ca Papa să folosească mașini produse local în timpul vizitelor sale. Pentru vizita sa în România, Papa Francisc a folosit un papamobil Dacia Duster, adaptat de Romturingia. Ulterior, mașina a fost făcută cadou Papei, ajungând în garajul de la Vatican.

Nu întotdeauna se întâmplă totdeauna însă acest lucru. Sunt cazuri în care Papa folosește mașini produse în alte țări decât cele pe care le vizitează. Iar acest lucru se întâmplă chiar dacă industria auto locală este una puternică. Tocmai de aceea, nu ne mirăm că, pentru vizita în Slovacia, Papa a primit papamobil de la Skoda și nu de la Volkswagen, Audi, Porsche, Kia, Peugeot, Citroën sau Land Rover. Skoda Enyaq este produs în Cehia, la uzina din Mlada Boleslav.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult

Comentarii
Inchide