SUV-ul electric Skoda Enyaq a bătut toate recordurile la categoria drift pe gheață – VIDEO

Autor: Bogdan Bârliga 05 feb. 2023 Știri auto
SUV-ul electric Skoda Enyaq a bătut toate recordurile la categoria drift pe gheață – VIDEO

Deși pare greu de crezut chiar există în Guinness World Records și această categorie pentru stabilirea unor recorduri: cât poate să ruleze o mașină în modul drift pe gheață.

Și de data aceasta recordul a fost înregistrat de o mașină produsă în Europa și cu propulsie electrică.

Skoda Enyaq RS iV  – record valabil în Guinness World Records

Conform datele oficiale un SUV electric Skoda Enyaq RS iV a stabilit un nou record la categoria drift pe o suprafață acoperită cu gheață.

Noul record a fost înregistrat pe data de 19 ianuarie 2023 ăn Suedia și autovehiculul electric a parcurs distanța de 7.351 km pentru a obține acest titlu.

La volan s-a aflat jurnalistul Richard Meaden și pentru a intra în Guinness World Records cu acest record a fost nevoie de cel puțin 39 de încercări.

În cele din urmă reprezentații Guinness World Records au validat rezultatul după ce jurnalistul a derapat controlat pe traseul stabilit cel puțin 15 minute.

SUV-ul electric Skoda folosit pentru stabilirea acestui record a îndeplinit configurația standard și doar în cazul anvelopelor au fost alese unele mai performante furnizate de Michelin și Nokian.

SUV-ul electric a atins o viteză maximă de 48.69 km/h în timpul probei și a rulat cu o viteză minimă de 31.64 km/h.

Ce trebuie să știm despre Skoda Enyaq RS iV

SUV-ul electric utilizat pentru stabilirea acestui record dezvoltă o putere maximă de 295 CP și 460 Nm cuplu. Skoda Enyaq RS iV dispune de două motoare electrice și tracțiune 4WD și poate accelera la 0 la 100 km/h în 6,5 secunde.

Modelul electric din Mladá Boleslav poate rula cu o viteză maximă limitată la 180 km/h și dispune de o baterie litiu-ion de 82 kWh, care poate fi încărcată la punctele de încărcare rapidă DC de până la 135 kW.

VIDEO

 

 

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Skoda.com


Bogdan Bârliga
Bogdan Bârliga
Bogdan are peste 19 ani de experiență în mass-media (print / online). În trecut a lucrat pentru grupuri de presă precum Finmedia, Realitatea-Cațavencu, Ringier AG și altele. Pe lângă zona editorială a ocupat și funcția de Social Media Manager (administrare conturi multiple de Facebook, Instagram, ... citește mai mult

Comentarii
Inchide