Skoda Enyaq RS iV și-a făcut debutul. Cât de puternic este SUV-ul electric de performanță de la Skoda?

Autor: Ionuț Vîlciu 25 oct. 2022 Știri auto

Skoda extinde familia RS cu un alt model complet electric, Enyaq RS iV. Noul model are aceleași specificații ca cele ale lui Enyaq Coupe RS iV.

La fel ca Enyaq Coupe RS iV, producătorul de automobile ceh a optat pentru două motoare electrice. Acestea furnizează o putere totală de 295 de cai putere și tracțiune integrală pentru versiunea de top a SUV-ului. Datorită unui coeficient de rezistență aerodinamică de doar 0,265, Enyaq RS iV are o autonomie de peste 500 de kilometri în ciclul WLTP.

Gama sportivă RS a producătorului a fost extinsă și include acum un al doilea model complet electric, noul Enyaq RS iV. SUV-ul are tracțiune integrală și două motoare electrice cu o putere de sistem de 295 de cai putere, la fel ca Enyaq Coupe RS iV. Acest lucru face din cele două versiuni RS ale familiei ENYAQ iV cele mai puternice vehicule din portofoliul Skoda. Familia Enyaq iV se bazează pe platforma MEB a Grupului Volkswagen.

Ce primești de la cea mai puternică Skoda?

În primul rând, mașina dezvoltă o putere maximă de 295 de cai și 460 Nm cuplu. Acest lucru o ajută să sprinteze de la 0 la 100 km/h în doar 6,5 secunde. Viteza maximă este limitată electronic la 180 km/h. De asemenea, are o baterie litiu-ion de 82 kWh, care poate fi încărcată la punctele de încărcare rapidă DC de până la 135 kW. În acest caz, încărcarea durează 36 de minute pentru a trece de la 10% la 80%.

Printre modificările exterioare se numără o nuanță specială de verde, numită Mamba Green și jantele de dimensiuni generoase. Mașina vine în standard cu jante pe 20 de inch, opțional se poate opta pentru unele de 21 de inch.

Skoda a echipat interiorul cu scaune mai sportive, care să ofere un suport lateral mai mare și tetiere încorporate. Microfibra este folosită pentru scaune și bord, unde cusăturile verzi oferă un efect contrastant. Există, de asemenea, niște ornamente din imitație de fibră de carbon pe uși, un plafon negru, un volan cu baza plată, dar și iluminare ambientală verde.

Sursa: Skoda

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Skoda


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide