Noua Skoda Enyaq Coupe iV. Variantă nouă de caroserie și versiune RS de 300 CP

Autor: Mihai Morcovescu 01 feb. 2022 Știri auto

Producătorul ceh de automobile Skoda a dezvăluit noua versiune de caroserie Coupe a SUV-ului său electric Enyaq iV. Este primul model cu zero emisii al mărcii de la Mlada Boleslav care va oferi și o variantă de performanță RS. Aceasta va primi același sistem de propulsie care se regăsește și pe Volkswagen ID.5 GTX.

Grilă frontală „Crystal Face”

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Din punct de vedere estetic, Enyaq Coupe se aseamănă foarte mult cu frații de grup Volkswagen ID.4 și ID.5. Comparativ cu modelul din care derivă, noul coupe se deosebește prin acoperișul plonjat către spate. Astfel, linia aerodinamică a mașinii este superioară variantei standard, având un coeficient Cx de 0.234.

Ca gabarit, noul Enyaq Coupe iV are o lungime de 4.653 mm (+4 mm față de versiunea normală), o lățime de 1.879 mm și o înălțime de 1.617 mm (+1 mm). Ampatamentul măsoară 2.765 de mm. Spațiul de încărcare are un volum de 570 de litri atunci când bancheta se află în poziție normală.

Coupe-ul lui Enyaq iV se distinge printr-o grilă frontală iluminată „Crystal Face”, faruri Matrix LED și stopuri LED. Clienții vor putea comanda jante Taurus negre de 18, 19 și 20 de inch și jante Vision 21 de inch, oferite opțional. Suspensia sport diminuează garda la sol cu 15 mm pe față și cu 10 mm pe spate.

La interior regăsim un sistem de infotainment ME3 cu un ecran tactil de 13 inch. Instrumentarul de bord este complet digital și are o diagonală de 5,3 inch. Plafonul panoramic din sticlă este standard, la fel ca sistemul de climatizare bi-zonă și iluminarea ambientală cu LED.

Pe lista cu opționale figurează, între altele, un sistem audio Canton cu 13 difuzoare, „head-up display” cu realitate augmentată și zonă de încărcare prin inducție.

Skoda Enyaq Coupe iV RS vine cu 300 CP

Din punct de vedere tehnic, Skoda Enyaq Coupe iV propune trei versiuni. Prima este Enyaq Coupe iV 60, cu motor electric de 180 CP și 310 Nm (baterie de 58 kWh). Cea de-a doua este  Enyaq Coupe iV 80, cu motor electric de 204 CP și 310 Nm (baterie de 77 kWh). A treia variantă se numește Enyaq Coupe iV 80X și dispune de două unități electrice, care produc 265 CP și 425 Nm (baterie de 77 kWh).

Vârful de gamă este Enyaq Coupe iV RS. Aceasta poate fi ușor recunoscută prin nuanța de caroserie Verde Mamba, preluată de la modelul Octavia RS. De asemenea, la spate, se remarcă bagheta luminoasă roșie care este integrată în partea inferioară a barei de protecție.

La interior, varianta RS are scaune sport, tapițerie perforată neagră și ornamente din fibră de carbon. Planșa de bord este finisată într-un material cu aspect de piele pentru a se asorta cu scaunele.

Mașina este echipată cu sistemul de propulsie de pe VW ID.5 GTX. Astfel, ea vine cu două motoare electrice, care produc o putere totală de 300 CP și 460 Nm. În aceste condiții, sprintul 0-100 km/h se va realiza în 6,5 secunde, iar viteza de top ajunge la 180 km/h.

Repriza de încărcare 10%-80% în cazul versiunii Enyaq Coupe iV RS durează 29 de minute la o stație de încărcare rapidă. La un „wallbox” de 11 kWh, încărcarea durează între 6 și 8 ore.

Noul Skoda Enyaq Coupe iV își va face debutul pe piață luna viitoare pe piața din Marea Britanie.

Sursa: Skoda

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Skoda


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide