ŠKODA KODIAQ – imaginile care dezvăluie cel mai clar noul SUV Skoda | FOTO-VIDEO

Autor: Marius Vișan 07 iul. 2016 Știri auto

 


Pagina de Facebook ŠKODA din Cehia a publicat câteva imagini cu mult-aşteptatul KODIAQ surpins în folie camuflaj. 

Ultimele dăţi când am scris despre primul SUV Skoda a fost atunci când compania cehă a confirmat că acesta va purta numele Kodiaq şi că va ajunge la vânzare la începutul lui 2017. 

Noile poze ne arată că producătorul ceh lucrează din greu pentru a lansa Kodiaq înainte de Paris Motor Show din această toamnă.

Avem motive să credem că gama de motoare va fi oarecum asemănătoare cu cele ale modelelor Tiguan şi Ateca, ceea ce înseamnă că ne putem aştepta la unităţi pe benzină şi motorină, puterea lor variind de la 113 de cai la aproximativ 187.

Puterea acestora va fi direcţionată către roţile din faţă, pentru modelul cu echipare standard, în timp ce unele dintre motoare vor fi disponibile şi cu o configuraţie opţională 4×4.

GALERIE FOTO

Ca un produs al VW Group, Kodiaq va fi oferit fie cu o cuite manuală cu şase trepte şi una automată cu şapte trepte şi dublu ambreiaj. 

Setat să poarte numele Kodiaq, noul model este programat să umple spaţiul liber de deasura lui Yeti, acesta urmând să fie cel mai mare model produs de cehi. După cum se poate vedea, design-ul crossover-ului urmăreşte îndeaproape cutele ascuţite ale conceptului, la care au fost adougate stopurile cu LED-uri în formă literei C, plus o serie de ”artificii” care îi dau o înfăţişare robustă.

Proiectul grafic a fost condus de designerul şef Skoda Jozef Kaban, care înainte de a trece în echipa celor de la Mlada Boleslav, a mai condus partea de design exterior pentru Audi şi pentru caroseria lui Bugatti Veyron.

Aspectul lui Kodiaq îşi are sursa de inspirţie în paharele de cristal Bohemia, cu linii delicate dar îndrăzneţe, întinse peste un ampatament lung, cu consolele scurte de proporţii superioare, şi un spaţiu interior maximizat.

Deşi noi nu putem vedea interiorul cabinei, Skoda promite că „interiorul continuă designul frapant al exteriorului”, cu elemente grafice puternice şi display-uri mari împărţite între şofer şi pasagerul din faţă.

Constructorul a programat debutul lui Kodiaq pentru septembrie, astfel încât ne putem aştepta să-l vedem la viitoarea ediţie a Salonului Auto de la Paris.


Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide