Skoda Kodiaq și Superb 2024 trec cu brio testele de calitate

Autor: Marius Vișan 22 sept. 2023 Știri auto

Noile generații Skoda Superb și Kodiaq au încheiat cu succes un program intensiv de testare.

Constructorul auto ceh a supus ambele modele la teste înainte de premiera mondială. Pe parcursul a doi ani, acestea au parcurs mai mult de un milion de kilometri. Testele au expus mașinile la temperaturi de -30 °C la nord de Cercul Polar, precum și la aproape 50 °C în deșertul Arizona. În plus, Skoda Auto le-a pus să tracteze remorci pe drumul alpin și a testat diverse infrastructuri de încărcare pentru variantele cu sistem de propulsie plug-in-hybrid.

VIDEO

În timp ce primele teste virtuale pentru un model nou încep cu aproximativ patru ani înainte de debut, testele în condiții reale încep cu aproximativ doi ani înainte. Aceste sesiuni examinează amănunțit calitatea și durabilitatea vehiculului – de la șasiu și caroserie, până la sistemul de propulsie și sistemele electrice, asigurând performanța chiar și în cele mai dure condiții. În plus, multe componente individuale și ansambluri întregi, cum ar fi noul sistem DCC Pro și noile faruri TOP LED Matrix, sunt testate atât pe platforme speciale, cât și în laborator.

Noile Skoda Kodiaq și Superb au trecut prin teste extreme

Înaintea viitoarelor lor premiere mondiale, noile generații ale modelelor Superb și Kodiaq au suportat teste în cele mai severe condiții meteorologice. Vehiculele au fost expuse la temperaturi de până la -30 °C la nord de Cercul Polar, precum și la teste în căldura toridă din Spania, Africa și deșertul Arizona, la temperaturi de până la 50 °C. Evaluările au dezvăluit detalii privind comportamentul termic al noului sistem de propulsie plug-in-hibrid.

Pe șoseaua alpină înaltă Grossglockner din Alpii austrieci, noile Superb și Kodiaq și-au dovedit capabilitățile de tractare. Aceste teste pe drumuri de munte, cu pante care atingeau 13%, au oferit informații despre eficiența frânelor. Întrucât ambele serii de modele vor fi disponibile și în versiuni PHEV, cu o autonomie electrică de peste 100 de kilometri, Skoda a luat inițiativa de a evalua și infrastructuri de încărcare variate.

După ce au finalizat programul testare, ambele modele sunt acum pregătite pentru premiera lor mondială în următoarele săptămâni.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Skoda


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide