Noul Volkswagen Passat intră în faza finală de testare. Noua generație va fi prezentată la finalul lunii august

Autor: Ionuț Vîlciu 12 iul. 2023 Știri auto

Volkswagen oferă imagini oficiale cu noua generație Passat din timpul testelor finale. Noua generație va fi prezentată la finalul lunii august.

Volkswagen Passat a fost, la un moment dat, unul dintre cele mai căutate modele ale producătorului german, o mașină care oferea de toate pentru toți. Piața s-a schimbat, SUV-urile au început să câștige teren, iar modelul de clasă medie de la Volkswagen a început să scadă în vânzări.

Ne despart mai puțin de două luni până la prezentarea oficială a celei de-a noua generații a lui Volkswagen Passat, iar compania ne oferă o serie de imagini din testele finale pe care le desfășoară pentru acest model. Avem primele detalii despre noul model, o mașină care trebuie să se ridice la nivelul predecesorilor săi.

Volkswagen Passat va fi disponibil doar sub forma unui break

După cum bine știm, sedanul actualei generații a fost scos definitiv din producție la finalul anului 2022, rămânând la vânzare doar varianta de caroserie break a acestui model. Noua generație va fi disponibilă doar sub formă de break și va fi construită pe platforma MQB Evo a Grupului Volkswagen.

„Cu noul Passat, am acordat o mare importanță confortului ridicat pe care clienții îl vor simți imediat. Printre altele, acest lucru este asigurat de ampatamentul mai lung și de noul control adaptiv al șasiului cu amortizoare cu două supape. În același timp, noul nostru concept de afișare și operare este foarte intuitiv. Scaunele cu masaj cu climatizare controlată ilustrează standardul nostru premium în interior”, a declarat Kai Grünitz, membru al consiliului de conducere al mărcii, responsabil pentru dezvoltare.

Interiorul a primit un boost în materie de calitate

Conform informațiilor oferite de companie, interiorul noului Passat va fi mai calitativ, cu materiale mai bune și mai bine izolat fonic. Scaunele din față ergoActive vor fi disponibile opțional. Acestea au reglare electrică (până la 14 direcții, în funcție de model și echipament), precum și funcții de masaj și aer condiționat configurate diferit.

De asemenea, Passat Variant va fi lansat cu un cockpit nou dezvoltat și un nou sistem de infotainment. Noul afișaj standard de infotainment măsoară 32 cm (12,9 inch). De asemenea, va exista un nou ecran de 38 cm (15 inch) care va fi disponibilă ca opțiune sau standard pe nivelurile de echipare superioare.

Noul Passat Variant va fi mai mare decât predecesorul său. Este cu 14 centimetri mai lung, fapt care mărește spațiul pentru picioare cu încă 5 centimetri. Capacitatea portbagajului este, de asemenea, crescută cu 40 de litri până la 690 de litri, sau 1920 de litri dacă banchetele sunt rabatate.

O gamă completă de motoare

Noul Volkswagen Passat va fi disponibil diferite tipuri de propulsie pentru noua generație. Acesta va fi oferit cu motoare pe motorină, pe benzină, motoare pe benzină cu sistem mild-hybrid și sisteme hibride plug-in în două trepte de putere: 204 și 272 CP. Autonomia electrică a noilor unități hibrid plug-in a fost mărită până la 100 de kilometri în comparație cu predecesorii, în funcție de echipare. În plus, încărcarea AC va fi mai rapidă în toate versiunile eHybrid, iar încărcarea DC va fi posibilă și ca standard pentru prima dată.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Volkswagen


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide