Skoda a construit o mașină tunată din fabrică – Scala Edition S

Autor: Elena Luchian 15 feb. 2021 Știri auto

Skoda a construit o mașină tunată din fabrică. Este vorba despre Scala Edition S. Compacta cehilor primește 190 de cai putere și e mai scump decât Clasa A de la Mercedes-Benz cu putere similară.

GALERIE FOTO

Skoda Scala a înlocuit vechiul Rapid în gama constructorului ceh și a fost un hit din primul său an pe piață. Peste 36.000 de unități au fost livrate în 2019, iar în 2020, modelul a fost ales de 53.000 de clienți.

Skoda le propune acum amatorilor de distracțiune noua Scala Edition S, construită în parteneriat cu tuner-ul ABT Sportline. Mașina modificată, în versiune 1.5 TSI, vine acum cu 190 de cai putere și 290 Newtoni metru. Resursele sunt expediate către puntea față prin intermediul unei cutii manuale cu șase trepte. Înainte ca specialiștii de la ABT să intervină, această versiune avea 150 de cai putere și 250 Newtoni metru.

Noul hot hatch are la bază o Scala cu echiparea de top Monte Carlo. Scala Edition S primit și o suspensie mai rigidă, pentru un plus de dinamism pe șosea, dar și pentru o gardă la sol redusă cu 15 milimetri.

Scala Edition S are acum jante de 18 inci, o bară față redesenată, un difuzor de aer și un eleron în continuarea acoperișului. La bord și-au făcut loc scaune sport, un volan sport și padele din inox pentru schimbarea treptelor de viteză.

Skoda Scala Edition S este mai scumpă decât un BMW sau un Mercedes-Benz

Skoda și ABT vor construi doar 500 de astfel de mașini. Fiecare dintre ele va costa 33.790 de euro. Este un preț care face sportiva cehă mai scumpă decât un Mercedes-Benz Clasa A în versiune A200, cu 163 de cai putere, care pornește de la 31.520 de euro.

Este mai ieftin decât Scala Edition S și un BMW Seria 1 în versiune 120i cu 178 de cai putere, pentru care discuțiile încep de la 32.190 de euro.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide