Skoda Motorsport a dezvăluit noua Fabia RS Rally2, model destinat curselor de raliuri

Autor: Mihai Morcovescu 19 iun. 2022 Știri auto

Divizia Motorsport din cadrul Skoda a dezvăluit noul model destinat curselor de raliuri denumit Fabia RS Rally2. Versiunea de competiții este construit pe baza celeo de-a patra generații a modelului de clasă mică Fabia.

Fabia RS Rally2 este cea mai aerodinamică Skoda de raliuri

Anul trecut, Skoda a lansat generația a patra a popularului model Fabia. Acum, la capătul unei lungi campanii de promovare, constructorul ceh a prezentat fotografiile și informațiile oficiale referitoare la versiunea de raliuri, Fabia RS Rally2.

Noul model de competiție vine cu un pachet aerodinamic consistent și cu îmbunătățiri pentru un plus de manevrabilitate și de siguranță. Datorită modificărilor aerodinamice, noua Fabia Rally2 generează o forță aerodinamică aproape dublă față de modelul anterior.

Începând cu exteriorul, noul hot-hatch din Mlada Boleslav este mai robustă decât orice altă Fabia. Comparativ cu versiunea de stradă, modificările constau în noi aripi față și spate mai evazate și o bară de protecție față mai profilată, care integrează o uriașă priză de aer și un splitter.

De asemenea, avem o nouă capotă ventilată cu ajutorul a două admisii generoase și noi praguri laterale. La spate, modelul a primit un spoiler reproiectat și un eleron masiv montat deasupra lunetei. Farurile au tehnologie LED, în timp ce o pereche de logo-uri vRS sunt montate pe grila neagră și pe hayon.

Caroseria este vopsită în aceeași nuanță de verde Hyper care se regăsește și pe electricul Enyaq Coupe iV vRS. Aceasta vine în contrast cu finisajele în negru lucios de la nivelul grilei frontale, jantelor de 18 inch, ramei geamurilor laterale, difuzorului și a eleronului spate.

Noua Fabia RS Rally2 oferă 289 CP și 430 Nm de cuplu

Spre deosebire de precedentul model, noua generație a primit și o serie de îmbunătățiri consistente la nivelul „roll-cage”-ului și a sistemului de frânare. Acesta din urmă vine cu discuri ventilate de 355 mm pe față și de 300 mm pe spate.

Noua Fabia RS Rally2 a primit sub capotă un nou propulsor. Este vorba despre un motor turbo de 1,6 litri, derivat din cel de 2,0 litri TSI folosit pe modelele RS de serie. Acesta dezvoltă 289 CP și 430 Nm de cuplu. Skoda nu a anunțat performanțele la capitolul sprint 0-100lm/h, dar viteza maximă este limitată electronic la 200 km/h.

Resursele sunt transmise către toate cele patru roți prin intermediul unei cutii de viteze secvențiale cu 5 trepte și a unui sistem de tracțiune integrală. În plus, inginerii Skoda au îmbunătățit distribuția maselor și au modificat sistemul electric.

Sursa: Skoda

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Skoda


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide