Skoda Octavia își apără cu succes punctajul de cinci stele obținut în cadrul testelor de siguranță EuroNCAP

Autor: Adrian Somai 09 dec. 2022 Știri auto

Skoda Octavia și-a apărat cu succes punctajul de cinci stele obținut în cadrul testelor de siguranță EuroNCAP, dovedind încă o dată de ce este cea mai apreciată mașină din gama constructorului ceh. De altfel, și generațiile anterioare ale modelului Octavia au obținut tot punctaje maxime de cinci stele în cadrul testelor.

În ciuda introducerii unor criterii de evaluare noi și mult mai stricte pentru anul curent, Skoda Octavia și-a apărat cu succes punctajul maxim de cinci stele obținut în cadrul testelor EuroNCAP.  Modelul construit la Mlada Boleslav a obținut cu ocazia ultimelor teste EuroNCAP un rezultat final de 81%. Noul rezultat va rămâne valabil până la sfârșitul anului 2028 și va fi luat în considerare pe toate piețele auto ale Uniunii Europene, precum și în Marea Britanie și Norvegia.

Rezultatul bun obținut acum de Octavia nu trebuie să surprindă însă, toate cele 14 modele noi lansate de cei de Skoda din 2008 și până în ziua de astăzi fiind punctate cu un scor maxim de cinci stele în urma testelor de siguranță realizate de specialiștii de la EuroNCAP. Modelele celei de-a patra generații Skoda Octavia au confirmat încă o dată cu această ocazie că sunt unele dintre cele mai sigure vehicule din segmentul lor.

Ce punctaje a obținut Skoda Octavia în testele EuroNCAP

Octavia a fost notată în urma testelor EuroNCAP cu un scor de 86% în ceea ce privește protecția pasagerilor adulți în cazul producerii unui accident, respectiv de 84% în legătură cu protecția pasagerilor minori în cazul producerii unui accident. În ceea ce privește sistemele de siguranță incluse în echiparea standard, Octavia și-a depășit punctajul obținut în 2019, acesta crescând de la 79% la 81%.

Așa cum spuneam și mai devreme, criteriile folosite de EuroNCAP în cadrul testelor actuale de siguranță sunt mult mai stricte. Modificările aduse testelor au ca scop realizarea unei simulări mai realiste a accidentelor reale și a consecințelor acestora.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Skoda


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide