Cum arată și când apare noua Skoda Octavia, modelul 2020? Acesta este prețul estimativ pentru piața europeană – GALERIE FOTO

Autor: Marius Vișan 06 ian. 2020 Știri auto

Cea mai puternică Skoda Octavia va fi și cea mai scumpă. Skoda Octavia a avut întotdeauna una dintre cele mai variate abordări în privința formelor și motorizărilor pe care le oferă.

Stilurile de caroserie diferă de la hatchback la estate (combi), cu tracțiune pe două și pe patru roți, acestea fiind oferite și cu motoare pe motorină ca o alternativă mai eficientă la versiunile convenționale turbo pe benzină. Vestea bună pentru 2020 este că linia RS a mașinii de familie va include, pentru prima dată, și o versiune hibridă.

GALERIE FOTO

Ca și cum asta nu era de ajuns surse din interiorul companiei au declarat că inginerii Skoda au găsit o modalitate de a transforma motor hibrid plug-in al grupului VW într-o variantă de performanță.

Skoda Octavia vRS PHEV va produce 245 CP

Noua Octavia vRS PHEV va folosi același motor de 1,4 litri turbo pe benzină cu patru cilindri ca și noul Golf GTE lansat recent. Nu au fost confirmate cifre legate de puterea sa, însă cei de la Skoda doresc ca următorul vRS să fie cel mai puternic de până acum, așa că ne putem aștepta ca versiunea pe benzină să se dezvolte aproape 245 CP.

Presupunând că motorul 1.4 TSI produce aceiași 148 CP ca Golf GTE, restul de 100 CP vor fi dezvoltați de motorul electric, care va fi amplasat, ca de obicei, între motorul mașinii și cutia de viteze. Cuplul total al sistemului va fi de aproximativ 400 Nm – suficient pentru a obține mașina timpul de 0-100 km / h în aproximativ șapte secunde.

Skoda Octavia vRS va avea o cutie de viteze automată cu dublu ambreiaj și nici o opțiune cu cutie manuală.

O provocare pentru echipa Skoda va fi menținerea greutății lui vRS PHEV. Mașina va avea o baterie de cel puțin 13kWh, iar aceasta, împreună cu motorul suplimentar, va adăuga peste 250 kg la greutatea totală.

Ca atare, așteptați-vă că vRS PHEV să fie puțin mai lent în linie dreaptă decât versiunea pe benzină. Dar, în egală măsură, acea baterie îi va oferi capacitatea de a parcurge 30 de kilometri în modul electric.

Va fi cea mai scumpă Octavia

Există zvonuri care spun că gama de modele Octavia vRS va fi lansată în primăvara acestui an, poate chiar la Salonul Auto de la Geneva. Aceasta ar însemna că vânzările din Europa ar putea începe până în toamna anului viitor.

Skoda Octavia vRS PHEV ar putea să fie cea mai scumpă Octavia din istoria modelului, cu un preț care se apropie de 37.000 de euro.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Skoda


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide