Skoda Octavia RS iV e aproape gata. Când va fi dezvăluită?

Autor: Elena Luchian 24 ian. 2020 MASINI NOI

Skoda Octavia RS iV este pe drum. Noul vârf de gamă va fi dezvăluit la începutul lunii martie, în cadrul Salonului Auto de la Geneva. Cehii au confirmat prezentarea oficială printr-o imagine teaser.

Galerie foto

Skoda Octavia RS iV va fi prima versiune de performanță din gama Skoda care va fi electrificată. Aceasta va fi prezentată la aproape patru luni de la dezvăluirea versiunilor liftback și break, care a avut loc în toamna anului trecut, iar primii clienți își vor primi mașina începând cu această vară.

Producătorul din Mlada Boleslav a renunțat la ideea de a folosi motorul twin-turbo de 2.0 litri de la Kodiaq RS, care dezvoltă 240 de cai putere și 500 Nm, și care a ajutat modelul să devină cel mai rapid SUV cu șapte locuri pe circuitul de la Nurburgring.

În schimb, Octavia RS iV va veni cu un motor TSI de 1,4 litri pe benzină și un motor electric, pentru un total de 245 cai putere și 400 Nm. Sunt cifre care vor ajuta mașina să accelereze de la 0 la 100 km/h în aproximativ 7 secunde. Octavia RS iV va fi echipată cu transmisie automată DSG cu șapte trepte și dublu ambreiaj.

O baterie litiu-ion, cu o capacitate de 13 kWh, îi va asigura o autonomie electrică de până la 55 de kilometri. Viitoarea Skoda Octavia RS iV va fi, cel mai probabil, și cea mai scumpă Octavia construită vreodată.

Versiunea hibridă de performanță va deveni noul vârf de gamă. Clienții pot alege deja unul dintre motoarele 1.0 TSI EVO, 1.5 TSI EVO cu 110 cai putere și transmisie manuală cu șase trepte, și 2.0 TSI cu 150  sau 190 de cai putere cu transmisie automată DSG cu șapte trepte.

Pentru cei care vor o Octavia diesel, este disponibil propulsorul 2.0 TDI în trei versiuni de putere: 116, 150 și 200 de cai putere. Primele două pot fi comandate cu transmisie manuală cu șase trepte, în timp ce versiunea de top este disponibilă exclusiv cu transmisia automată DSG.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide