Cum a fost o Skoda Octavia RS la un pas să bată un BMW Seria 7?

Autor: Elena Luchian 27 iul. 2020 Știri auto

Skoda Octavia RS versus BMW Seria 7. Sedanul ceh cu veleități sportive versus limuzina de lux germană. Nu este tocmai un drag race obișnuit. Totuși s-a întâmplat. Pe cine pariem?

GALERIE FOTO

Skoda Octavia RS este sportiva dedicată familiilor. În versiune de serie, generația anterioară avea motorul 2.0 TSI, care dezvolta 245 de cai putere și 370 Nm. Propulsorul putea fi cuplat la o transmisie manuală cu șase trepte sau la una automată DSG cu șapte trepte și dublu ambreiaj. Mașina are tracțiune față.

Șoferul de Octavia RS avea la dispoziție Performance Mode Select, care reglează răspunsul motorului, al suspensiei și transmisiei în funcție de necesități și reglează coloana sonoră produsă de sistemul de evacuare.

De 6,6 secunde avea nevoie sedanul Octavia RS pentru a ajunge de la 0 la 100 km/h.

Versiunea aliniată la start alături de BMW Seria 7 a fost supusă unei proceduri de tuning realizate de specialiștii de la APR. A ajuns astfel la 400 de cai putere.

Rivalul său in acest drag race pus în scenă de echipa Autocar, BMW Seria 7, în versiune 745Le are motor twin-turbo de 3.0 litri cu șase cilindri, 286 de cai putere și 450 Nm, și motor electric de 113 cai putere și 265 Nm, care îi asigură împreună 394 cai putere 600 Nm (450, respectiv 265), expediați către ambele punți prin intermediul unui sistem de tracțiune integrală xDrive și al unei transmisii automate cu opt rapoarte.

De 5,1 secunde are nevoie limuzina plug-in hybrid pentru a ajunge de la 0 la 100 km/h în drumul său spre viteza maximă limitată electronic la 250 km/h.

Momentul adevărului. Care e mai tare, Skoda Octavia RS sau BMW Seria 7?

Pe hârtie, cele două par aproape egale. Dar care este realitatea? Limuzina germană pare să fie în avantaj imediat după start, grație cuplului instant livrat de motorul electric. Dar Octavia RS tunată ține pasul și face impresie excelentă pe circuitul improvizat. Avem astfel parte de un “photo finish”.

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide