Skoda, nevoită să oprească pentru o săptămână activitatea a două fabrici

Autor: Marius Vișan 17 sept. 2021 Știri auto

Skoda va opri activitatea a două fabrici din Cehia, timp de o săptămână, la sfârșitul lui septembrie. Întreruperea activității se va face din cauza deficitului de cipuri.

De la întârzierea livrărilor de automobile la livrările insuficiente de aparatură electrocasnică şi smartphone-uri, companii şi consumatori din întreaga lume suportă consecințele unui deficit de semiconductori fără precedent, scrie Adevărul.ro.

În Cehia a fost afectată industria auto, care este un motor important al economiei. Skoda are mii de automobile incomplete care așteaptă cipuri. Producătoarea de componente Vrchlabi anticipează că producţia de semiconductori va creşte în trimestrul patru.

Skoda este unul dintre cei trei producători auto din Cehia

Ceilalţi doi sunt Hyundai Motor din Coreea de Sud şi Toyota Motor din Japonia. Toyota a fost nevoită la rândul său să oprească producţia la uzina sa din Cehia pentru unele perioade, în ultimele luni.

Chiar dacă producătorii s-au confruntat cu blocajele de aprovizionare şi de transport la nivel mondial cauzate de pandemia de Covid-19, economia cehă a revenit la o creştere solidă după o contracţie masivă în 2020. Încrederea producătorilor industriali a rămas, de asemenea, puternică, dar a coborât faţă de recordurile atinse la începutul acestui an.

Unitatea spaniolă a Volkswagen, SEAT, intenţionează să extindă suspendările parţiale ale activităţilor de asamblare a maşinilor la uzinele sale de lângă Barcelona până în 2022, din cauza lipsei de cipuri.

Cât timp va trebui să aștepți o mașină nouă?

Când comandă o mașină nouă de la fabrică, în mod normal clientul va trebui să aștepte șase sau chiar opt săptămâni pentru ca mașina să ajungă la reprezentanță. Acum, însă, așteptarea a crescut drastic pentru anumite mărci. Acest lucru se întâmplă din cauza lipsei de semiconductori și a problemelor de producție cauzate de Covid-19.

Mașinile moderne au nevoie de până la 1400 de cipuri pentru a gestiona diverse sisteme. De la geamuri electrice la ecrane de infotainment și sisteme active de siguranță a șoferului, toate au la bază semiconductori.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Skoda


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide