Skoda prezintă actualizările pentru Scala și Kamiq. Mașinile primesc faruri LED Matrix în premieră

Autor: Ionuț Vîlciu 01 aug. 2023 Știri auto

Skoda a publicat primele imagini și informații oficiale despre noile Scala și Kamiq facelift. Cele două modele primesc, în premieră, faruri LED Matrix.

Pentru producătorul auto ceh, Scala și Kamiq se numără printre cele mai populare modele pe care le vinde. În ultimii 4 ani, Skoda a produs 230.000 de exemplare de Scala, în timp ce SUV-ul de mici dimensiuni Kamiq a fost produs în 351.000 de exemplare. Este cel mai vândut SUV din gama Skoda.

Acum, pentru a le menține popularitatea, compania operează câte un facelift pentru ambele modele. Începem cu Scala, care beneficiază de bare de protecție restilizate, o grilă frontală nouă, faruri mai înguste și noi jante cu diametrul cuprins între 16 și 18 inch. În plus, clienții vor avea la dispoziție, în premieră pe aceste modele, faruri LED Matrix. Acestea vor veni ca echipament opțional pe nivelurile de echipare inferioare.

Skoda Kamiq facelift vine cu o grilă care a crescut în dimensiuni, prize de aer revizuite și blocurile optice revizuite. La fel ca în cazul lui Scala, și Kamiq facelift poate fi comandat, opțional, cu faruri LED Matrix.

Skoda Scala și Kamiq vin în standard cu tablou de bord digital

Noile Skoda Scala și Kamiq facelift vor fi disponibile în trei niveluri de echipare: SE, SE L și Monte Carlo, versiunea de top, care oferă în standard farurile LED Matrix. De asemenea, versiunea de top Monte Carlo propune accente negre, tapițerie din piele artificială și embleme specifice.

La interior, ambele mașini vor primi în standard instrumentar de bord digital cu diagonala de 8 inch și un sistem de infotainment cu ecran de 8,25 inch. Opțional, clienții pot alege un instrumentar de bord digital de 10,25 inch și un ecran de 9,2 inch pentru sistemul de infotainment.

Motorizări de până la 150 CP

Noile Scala și Kamiq facelift pot fi comandate cu motorizarea de 1,0 litri, care dezvoltă 95 sau 115 CP. Cea mai slabă dintre ele vine alături de o cutie manuală cu 5 rapoarte, în timp ce cea de 115 CP poate fi comandată fie cu o transmisie manuală cu 6 trepte, fie cu o automată DSG cu 7 rapoarte. Motorizarea de top constă în motorul de 1,5 litri și 150 CP. Aceasta împarte opțiunile de transmisie cu cea de 115 CP.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Skoda


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide