Skoda prezintă noul Vision GT, conceptul unui monopost cu zero emisii

Autor: Adrian Somai 20 sept. 2022 Știri auto

În ultimii ani, Skoda și-a făcut un obicei din a moderniza unele dintre modelele sale clasice prin prezentarea unor schițe create de specialiștii lor din cadrul echipei de design. Spre exemplu, am putut admira cu toții schițe ale unor modele clasice precum 200 RS, 110 Super Sport sau 1203 Van. Acum a sosit momentul pentru un nou omagiu adus unui model clasic care și-a făcut debutul în urmă cu mai bine de jumătate de secol.

Este vorba despre celebrul 1100 OHC, una dintre cele mai iubite mașini sport din portofoliul constructorului ceh cu sediul principal la Mlada Boleslav. Mașina a fost introdusă pe piață pentru prima dată în anul 1957. Ce este și mai interesant însă este că vorbim despre un model care a fost produs în doar cinci exemplare, dintre care două au fost versiuni coupe.

Inspirat de la monoposturile care concurează în Formula E

Întorcandu-ne în zilele noastre, Skoda anunță că a realizat un concept digital al unei mașini electrice de competiție. Proiectul a fost botezat Vision GT și nu este nimic altceva decât o reinterpretare a modelului clasic Skoda 1100 OHC despre care am pomenit mai devreme. Aruncând o scurtă privire asupra acestei schițe digitale, nu avem cum să nu ne ducem cu gândul direct la monoposturile pe care le știm din Formula E.

Cehia deține la această oră Președinția rotativă a Consiliului Uniunii Europene. Pentru a marca acest eveniment, Skoda a decis să creeze acest concept digital al unei mașini electrice de competiții. Conceptul va fi prezentat în cadrul expoziției “Design și Transformare” de la Bruxelles.

Despre conceptul Skoda Vision GT nu știm încă foarte multe detalii, cu excepția faptului că avem în față un monopost cu zero emisii. Acesta integrează mai multe elemente aerodinamice active, și un volan realizat din fibră de carbon. Toate informațiile necesare condusului sunt proiectate direct pe viziera căștii pilotului.

Sursa: Motor1

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Skoda


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide