Skoda sărbătorește producția a trei milioane de SUV-uri

Autor: Marius Vișan 22 sept. 2023 Știri auto

Skoda sărbătorește producția SUV-ului cu numărul trei milioane. Exemplarul aniversat este o Skoda Kodiaq Sportline vopsită în negru, care a ieșit de pe linia de producție a uzinei din Kvasiny.

După ce Skoda a intrat pentru prima dată în segmentul SUV-urilor cu Yeti, se întâmpla în 2009, acest tip de vehicule a devenit rapid parte integrantă a portofoliului constructorului auto ceh.

Pe parcursul campaniei în domeniul SUV-urilor, cehii au introdus seriile Kodiaq, Karoq și Kamiq, precum și primul său model SUV complet electric bazat pe platforma MEB, Enyaq. Impulsionate de succesul modelului Kushaq în India, SUV-urile reprezintă acum aproape jumătate din livrările globale ale companiei.

În Republica Cehă, Skoda produce Kamiq, Enyaq și Enyaq Coupé la uzina din Mladá Boleslav, în timp ce Karoq și Kodiaq ies de pe linia de producție din Kvasiny. În plus, producătorul auto își mai construiește modelele SUV și în China, India, Ucraina și Slovacia.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Skoda


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide