Skoda lansează un sedan mai ieftin decât Octavia. Cum se va numi și când va fi gata?

Autor: Elena Luchian 09 aug. 2021 Știri auto

Skoda lucrează la un sedan mai ieftin decât Octavia. Cum se va numi viitorul model și când va ajunge în showroom?

GALERIE FOTO

Skoda a confirmat că un nou model cu o caroserie tip sedan își va face apariția în gama sa. Va fi un produs global, care se va comercializa, pentru început, doar în India. Cehii vorbesc despre o lansare programată să aibă loc spre sfârșitul acestui an.

Va fi un sedan compact, dar nu va fi un înlocuitor direct pentru modelul Rapid, pe care constructorul ceh l-a înlocuit, pe piața europeană, cu Scala, încă din 2019.

La baza viitorului sedan Skoda se va regăsi platform MQB A0, pe care Grupul Volkswagen a dezvoltat-o pentru mașinile de clasă mică. Mai multe prototipuri au fost deja surprinse în teste, pe șoselele din India.

Viitorul sedan Skoda, mai ieftin decât Octavia, ar putea purta denumirea “Slavia”

Numele vehiculat pentru viitorul model este Slavia. Presa indiană vorbește despre o mașină care va măsura în jur de 4.480 de milimetri în lungime. Rapid, care se vinde încă în India, are o lungime de 4.413 milimetri.

Gama de motorizare va include unitatea 1.0 TSI cu trei cilindri și propulsorul TSI de 1,5 litri cu patru cilindri. Vârful de gamă va avea transmisia automată DSG cu șapte trepte și dublu ambreiaj.

Odată cu anunțarea viitorului model, compania cehă a lansat un concurs de design pentru un camuflaj, în rândul tinerilor talentați din India. Cei interesați se pot înscrie până la data de 18 august. Câștigătorul va fi anunțat pe 23 august.

Skoda a publicat, odată cu anunțarea concursului, și o schiță cu o mașină camuflată. Nu este nici pe departe viitorul model, ci schița care arăta conceptul Skoda Vision RS, prezentat în anul 2018. Câteva luni mai târziu, acest concept s-a transformat în modelul de serie Scala.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide