Skoda Slavia – modelul senzațional pe care nu îl poți avea niciodată

Autor: Elena Luchian acum 5 luni Știri

Skoda Slavia este modelul senzațional al producătorului ceh pe care clienții nu-l putea comanda niciodată. Este vorba despre o versiune spider a hatchback-ului Scala.

GALERIE FOTO

Skoda Slavia nu se va construi niciodată în serie, ci doar cu scopuri demonstrative. Este un proiect al elevilor școlii vocaționale Skoda.

Echipa care lucrează la acest studiu de design numără 20 de membri. Cei 20 se întâlnesc o dată pe săptămână pentru două ore pentru a stabili reperele proiectului. În rest, aceștia comunică de la distanță pentru a pune la cale următoarele etape, pentru a dezbate ce trebuie îmbunătățit și pentru a-și împărtăși ideile.

În această perioadă, tinerii pun la cale interiorul. Uzina le-a pus la dispoziție scaunele sport Sparco. Bordul mașinii va arăta aproximativ ca acela al modelului Scala. Cea mai mare diferență față de Scala este tocmai faptul că elevii au de-a face cu o decapotabilă, care necesită o structură diferită a șasiului și a caroseriei pentru a contracara absența acoperișului în ceea ce privește rezistența.

Inginerii Skoda au supervizat proiectul, dar nu au dezvăluit amănunte despre sistemul de propulsie pe care l-au ales elevii pentru spider-ul Skoda Slavia. Cel mai probabil, modelul va primi una dintre motorizările deja existente în gama Skoda. Acest amănunt va fi anunțat odată cu dezvăluirea oficială a studiului de design.

Ce alte proiecte au dezvoltat elevii școlii vocaționale Skoda înainte de Slavia?

Elevii școlii vocaționale Skoda sunt deja la proiectul cu numărul 7. Aceștia au la activ mai multe studii de design și tehnologie. Pe lista lor se regăsesc:

  • Skoda Citijet (2104)
  • Skoda Funstar (2015)
  • Skoda Atero (2016)
  • Skoda Element (2017)
  • Skoda Sunroq (2018)
  • Skoda Mountiaq (2019)


Comentarii
Inchide