Skoda a lansat prima fotografie oficială cu viitorul model sedan Slavia

Autor: Marius Vișan 17 oct. 2021 Știri auto

Skoda Slavia este cel de-al doilea model nou care va fi lansat special pentru piața din India.

Slavia face parte din proiectul INDIA 2.0. Primul model de producție din proiectul INDIA 2.0 condus de Skoda în India este SUV-ul Kushaq.

Designul foliei camuflaj cu care este acoperită Skoda Slavia a prins viață după ce producătorul auto a organizat un concurs pentru profesioniștii din design și designerii în devenire din India. La concurs au participat 200 de persoane, iar în final premiul cel mare a fost câștigat de Shreyas Karambelker.

Karambelker va călători la Praga unde îl va întâlni pe șeful Skoda Design, Oliver Stefani. Designul câștigător reprezintă un amestec de motive indiene și arta cehă

Skoda Slavia se bazează pe platforma MQB A0 a Grupului VW și pare să aibă dimensiuni similare cu VW Virtus. Nu se știe cu ce sisteme de propulsie va fi oferită Slavia, dar ar putea împărți gama de motoare cu SUV-ul Kushaq introdus pe piața indiană la începutul acestui an.

Ca atare, este probabil ca sub capotă să se găsească o unitate TSI de 1,0 litri cu trei cilindri și o alta de 1,5 litri cu patru cilindri. Puterea acestora va fi transmisă doar roților din față printr-o transmisie manuală sau una automată DSG.

Proiectul INDIA 2.0 vizează creșterea prezenței ŠKODA și Volkswagen pe piața indiană și obținerea unei cote de piață de cinci la sută până în 2025, în funcție de dezvoltarea pieței și a segmentului.

Investiția totală în proiectul INDIA 2.0 se ridică la 1 miliard de euro, din care 275 milioane de euro sunt alocați pentru cercetarea și dezvoltarea de noi modele pentru segmentele de volum ale pieței indiene.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Skoda


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide