Skoda Superb RS ar putea deveni realitate odată cu cea de-a patra generație a modelului de clasă medie

Autor: Ionuț Vîlciu 27 dec. 2023 Știri auto

Noua generație Skoda Superb ar putea primi o versiune performantă RS, marcând astfel o premieră pentru modelul de clasă medie al producătorului ceh.

Skoda ar putea lua în calcul lansarea unei versiuni performante a celui mai mare sedan al său, Superb. În plus, am putea vedea chiar și un break performant conform celor de la Auto Express.

În ciuda succesului emblemei RS pe modele precum Fabia, Octavia și Kodiaq, Skoda nu a construit niciodată un Superb RS. Generația anterioară a sedanului ceh putea fi comandată cu un motor turbo de 2,0 litri pe benzină de 280 CP, dar producătorul nu a vândut niciodată un Superb RS. Cu toate acestea, situația s-ar putea schimba odată cu noua generație a modelului de clasă medie, dezvăluită în toamna acestui an.

Skoda Superb ar putea primi o versiune de performanță

Fanii sedanurilor sau break urilor performante, de ce nu, vor fi foarte încântați să audă că Skoda Superb ar putea primi, în sfârșit, o versiune RS.

Întrebat la dezvăluirea noului Superb, ce a avut la Praga, dacă Superb RS ar putea fi luat în calcul pentru a concura cu limuzine și break-uri de la rivali precum Mercedes, BMW și Audi, șeful Klaus Zellmer răspuns: „Nu aș putea fi mai de acord. Să vedem. Nu am anunțat nimic, dar cred că argumentele dumneavoastră sunt valabile.”

Deocamdată nu există detalii despre performanțele acestei posibile versiuni. Din câte au fost anunțate oficial de către producător, cea mai puternică variantă a noii generații a noului Superb va fi cea echipată cu motorul de 2.0 litri și 265 CP, combinat cu o transmisie automată cu 7 trepte și tracțiune integrală.

Este o posibilitate ca Superb RS să folosească sistemul hibrid plug-in mai puternic, disponibil pe Passat, ce dezvoltă 272 CP. Deocamdată, cel mai puternic hibrid disponibil pe Superb este cel de 204 CP.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide