Skoda testează camioane electrice în logistica internă

Autor: Mihai Morcovescu 01 dec. 2021 Știri auto
Skoda testează camioane electrice în logistica internă

Skoda testează în această perioadă la uzina principală din Mlada Boleslav două camioane electrice, folosite pentru transportul de mărfuri în interiorul fabricii. Constructorul ceh anunță că mai multe camioane cu zero emisii așteaptă să fie puse în circulație.

Autonomie de 80 km pentru camioanele testate de Skoda

Folosind camioanele furnizate de compania germană Framo producătorul ceh intenționează să scadă anual emisiile de CO2 cu aproximativ 60 de tone. De altfel, Skoda a anunțat că a redus emisiile de dioxid de carbon cu 25% utilizând camioane alimentate cu gaz natural (GNC) în interiorul fabricii. Această măsură se înscrie în strategia companiei „Next Level 2030”.

Autonomia acestor camioane „verzi” este de 80 de kilometri cu o singură încărcare, în timp ce durata de încărcare a bateriilor este de aproximativ 4-5 ore. Acestea consumă în jur de 200 kWh de electricitate la fiecare 100 de kilometri parcurși.

Dotate cu semiremorci standard, acestea vor înlocui tradiționalele camioane cu motoare diesel până în luna mai 2022. Următorul pas presupune transportul bateriilor prin uzina de la Mlada Boleslav pe semiremorci modificate special, începând cu luna iunie anul viitor. În acest scop, semiremorcile vor fi echipate cu tehnologie de transport pentru încărcarea și descărcarea automată a paleților.

Sursa: Skoda

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Skoda Auto


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide