Volvo introduce un update care sporește autonomia modelelor sale electrice

Autor: Mihai Morcovescu 21 oct. 2021 Știri auto

Volvo a anunțat că toate modelele electrice din portofoliul său, deci și cele produse sub brandul Polestar, vor beneficia de o nouă aplicație care va spori autonomia. Aceasta se numește „Range Assistant” și este, de fapt, un update „over-the-air”.

Aplicația va fi disponibilă în primă fază doar pe modelele XC40 Recharge și Polestar 2, urmând ca În cel mai scurt timp și celelalte vehicule electrice din gamă să primească acest update. SUV-ul , care se află deja pe linia de asamblare, va primi această actualizare direct din fabrică.

Cum vine Volvo în sprijinul clienților săi?

Volvo introduce un update care sporește autonomia modelelor electrice

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Noua versiune a aplicației „Range Assistant” oferă șoferilor sfaturi pentru un condus cât mai eficient și îmbunătățește sistemele de siguranță cu care este dotat autovehiculul. Ea va adăuga informații noi legate de impactul pe care îl poate avea vremea rece asupra bateriei, precum și o selecție de remedieri ale eventualelor erori.

Aplicația va monitoriza și va optimiza autonomia, oferind celui de la volan informații în timp real referitoare la consumul de energie. Sistemul de infotainment alimentat de Android a fost conceput să poată ajusta „din mers” instalația de climatizare pentru a spori autonomia. Suedezii spun că această funcție ideală este în cazul unor călătorii pe distanțe mari.

Volvo a precizat că autonomia modelelor sale cu zero emisii va fi mai mare. Asta, datorită unui management îmbunătățit al bateriei și a sistemului de regenerare a energiei. Nu a menționat, însă, și cu cât va crește aceasta.

Constructorul suedez va lansa imediat actualizarea software-ului și anticipează că toate vehiculele disponibile vor fi updatate până la sfârșitul lunii octombrie.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Volvo


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide