Skoda nu produce doar mașini. Compania din Cehia creează trofeele pentru câștigătorii Tour de France

Autor: Marius Vișan acum 1 an Știri auto
Skoda nu produce doar mașini. Compania din Cehia creează trofeele pentru câștigătorii Tour de France

Participanții la a 108-a ediție Tour de France au ajuns duminică, 18 iulie, la linia de finiș de pe Champs-Elysees, Paris. Câștigătorii diferitelor categorii ale competiții  și-au luat în primire trofeele. Anul acesta este al 11-a an consecutiv când Skoda Design este responsabilă pentru designul trofeelor, pe care le realizează din cristal cehesc.

”Trofeele au devenit un real exponent al competiției Tour de France. Anul acesta am preluat forme din natură: detaliile amintesc de firele de iarbă sau de flori ce par că cresc în trofeu.

Aceste detalii conferă trofeului un caracter deosebit de natural, aproape feminin. Designul nostru abordează aspecte esențiale pentru societate și arată totodată importanța pe care o acordăm designului în general”, declară Peter Olah, Directorul pentru Design Interior al Skoda Auto.

Trofeele realizate de Skoda au înălțimea de 60 de centimetri, cântăresc 4 kilograme și sunt realizate din sticlă verde transparentă

Designul realizat de Skoda a fost adus la viață de artizanii atelierului cehesc Lasvit. Aceștia sunt specializați în prelucrarea sticlei de cristal și au sculptat și de această dată adevărate opere de artă. Reflexiile de lumină și jocurile dintre lumini și umbre creează un spectacol de linii intersectate. Pentru tăierea precisă a cristalului, tăietorii de sticlă talentați trebuie să aibă mâna foarte sigură, dar și experiență îndelungată.

Skoda este deja pentru a 18-a oară partenerul principal oficial și partenerul auto al celui mai mare eveniment de ciclism din lume. Producătorul ceh de automobile a pus astfel la dispoziția organizatorilor turului aproximativ 250 de automobile.

De asemenea, Skoda sponsorizează tricoul Verde pentru câștigătorul la puncte. Anul acesta, la fel ca anul trecut, SUV-ul electric Skoda Enyaq a servit din nou drept centru de comandă și de control mobil (Red Car) pentru directorul Tour de France, Christian Prudhomme. În anumite etape, Enyaq a fost substituit de hibridul plug-in Skoda Superb iV.


Sursa foto: Skoda


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide