Câștigătorii Tour de France vor primi trofee desenate de Skoda Design

Autor: Marius Vișan 08 sept. 2020 Stiati ca...

În 20 septembrie, când câștigătorii Tour de France vor ajunge pe faimosul bulevard Avenue des Champs-Elysées din Paris, vor fi anunțați și câștigătorii diferitelor categorii. Anul acesta, Skoda Design creează deja pentru a zecea oară trofeele Tour de France. Alain Favey, membru al Consiliului de Administrație Skoda, responsabil pentru Vânzări și Marketing va înmâna cupa câștigătorului la puncte.

Designerul Skoda Auto, Peter Olah, a explicat: „Arta tradițională a cristalului de Boemia ne-a inspirat și de această dată în conceperea designului trofeelor pentru câștigătorii Tour de France. Modelul geometric minimalist dă impresia că trofeul crește din sine însuși. Creăm designul cupelor încă din 2011, iar cupele au devenit un simbol reprezentativ al competiției.”

Trofeele au o înălțime de 60 de centimetri și greutatea de 4 kg și sunt realizate din sticlă verde și sticlă incoloră

Anul acesta, trofeele cu o înălțime de 60 de centimetri și greutatea de 4 kilograme au fost realizate din sticlă verde și sticlă incoloră, fiind caracterizate de modelul rectangular ce se mărește de jos în sus. Acest design unic a fost inspirat de arta cehească a prelucrării cristalului, dar și de designul digital. Forma obiectului este dată de rețeaua compusă din numeroasele sale puncte.

Pentru finisajele precise ale modelului geometric detaliat au fost necesare mâinile experimentate ale artiștilor cehi. Rezultatele sunt adevărate opere de artă, ieșite din atelierul companiei cehești Lasvit, care a colaborat în acest sens cu designerul Skoda Auto Peter Olah.

Câștigătorii Tour de France vor primi anul acesta trofee desenate de Skoda Design

Cea de-a 107-a ediție a Tour de France a început cu Grand Depart în 29 august, de pe coasta sudică franceză, din Nisa. Când cei aproximativ 180 de rideri vor trece linia de finiș în 20 septembrie, ei vor fi finalizat 21 de etape, parcurgând în total 3.470 de kilometri.

Skoda Auto este de 17 ani partenerul principal oficial al Tour de France și în cadrul acestui parteneriat pune la dispoziția organizatorilor turului aproximativ 250 de automobile. De asemenea, Skoda sponsorizează tricoul Verde pentru câștigătorul la puncte.

Câștigătorii Tour de France vor primi anul acesta trofee desenate de Skoda Design

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Skoda


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide