Sleeperul perfect? Skoda Superb cu motor de Audi RS 3 ia cu asalt Autobahnul – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu 04 mart. 2024 Știri auto

Skoda nu este un brand cunoscut pentru mașini sportive, dar acest lucru poate fi drastic schimbat cu ajutorul unui motor împrumutat de la un alt producător din grup. Astfel a luat naștere unul dintre cele mai interesante sleepere pe care le-am văzut în ultima vreme.

Este vorba despre o Skoda Superb, o mașină banală în aparențe, dar care ascunde un motor deosebit de potent sub capotă. Pentru context, cea mai puternică variantă a celei de-a treia generații Skoda Superb a fost dotată cu un motor de 2,0 litri și 280 CP. Proprietarul acestui exemplar nu s-a mulțumit cu atât și aproape că a triplat aceste cifre.

Astfel, acest exemplar de Skoda Superb ascunde acum sub capotă un motor de Audi RS 3. Mașina nu doar că a câștigat putere, dar a câștigat și un cilindru, plus sunetul specific motoarelor cu 5 pistoane, care încântă pasionații de pretutindeni. Motorul de 2,5 litri produce 400 CP în forma sa standard, 120 CP în plus, comparativ cu cel mai puternic Superb de serie.

Skoda Superb cu peste 700 CP – Break-ul cu putere de supercar

Cu toate acestea, proprietarul mașinii nu s-a mulțumit doar cu atât și a adus câteva modificări pentru a obține mai multă putere. Rezultatul final: 720 CP și 830 Nm. Grație plusului de putere, acest break de familie poate sprinta acum de la 0 la 100 km/h în doar 3,32 secunde. De asemenea, repriza 100 – 200 km/h durează doar 6,06 secunde, iar viteza maximă s-a apropiat de 300 km/h.

Exteriorul ar putea să dea de gol ceea ce se ascunde sub capotă, dată fiind culoarea stridentă, jantele mai mari și frânele de dimensiuni generoase. Un alt indiciu care ar putea da de gol mașina este reprezentat de cele patru evacuări finale de dimensiuni generoase, care lasă motorul în 5 pistoane să respire mai bine.

Skoda Superb a pierdut motoarele cu mai mult de 4 cilindri odată cu cea de-a treia generație. În trecut, sedanul producătorului ceh putea fi cumpărat inclusiv cu un motor VR6 de 3,6 litri.

VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: AutoTopNL


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide