Smart EQ ForFour și-a încheiat producția. În 2022 va fi lansat SUV-ul electric Concept #1

Autor: Mihai Morcovescu 08 ian. 2022 Știri auto

Oficialii de la Smart au anunțat oficial la acest început de 2022 că producția modelului EQ ForFour a fost oprită definitiv în decembrie. Astfel, marca deținută de Daimler și de Grupul Geely va face loc viitorului SUV compact electric Concept #1, care ar urma să intre în producția de serie spre sfârșitul anului.

Versiunea cu zero emisii a lui Smart ForFour a fost produs la uzina „Novo Mesto” din Slovenia. În schimb, Renault Twingo ZE, care este fabricat tot aici și cu care împarte o mare parte din hardware-ul de bază, va continua să fie comercializat pe multe piețe europene.

Viitorul SUV electric de serie va suporta încărcări rapide

Smart EQ ForFour a fost pus în vânzare în 2017, când a fost lansat ca ForFour Electric Drive. Doi ani mai târziu i s-a aplicat o operație de restilizare, fiind oferit atât în versiune hardtop, cât și în versiune cabrio.

Acum, însă, la doar patru ani de la lansare, urbanul electric a ajuns la final de carieră. El lasă, astfel, locul viitorului SUV compact pe baterii denumit Concept #1. Practic, mașina va păstra numele prototipului prezentat anul trecut în septembrie, la Salonul Auto de la Munchen.

Deocamdată, cei de la Smart sunt zgârciți în ceea ce privește detaliile tehnice. Tot ceea ce se știe este varianta de serie a SUV-ului electric va oferi încărcări rapide și va beneficia de un sistem multimedia de ultimă generație. Softul mașinii va putea fi actualizat „over-the-air”.

Acesta va fi primul vehicul electric personalizat al companiei. De asemenea, va fi primul model lansat în cooperare cu Geely, care acum deține 50% din brandul Smart.

Conform termenilor parteneriatului, Mercedes-Benz se va ocupa în continuare de designul viitoarelor modele Smart. În schimb, Geely va dicta pe parte de inginerie.

Viitorul SUV compact cu zero emisii de la Smart va fi produs în China. După lansare, mașina va fi disponibilă și în Europa.

Sursa: Autocar

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Smart


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide