Șoc în Germania: Tesla ar putea primi subvenții pentru construirea fabricii de lângă Berlin

Autor: ProMotor 10 feb. 2020 Știri auto
Șoc în Germania: Tesla ar putea primi subvenții pentru construirea fabricii de lângă Berlin

Germanii au fost șocați să afle că Tesla ar putea primi subvenții de la statul german pentru construirea fabricii Gigafactory 4 de lângă Berlin. Informația a fost confirmată de Peter Altmaier, ministrul german al economiei, într-un interviu acordat publicației Welt am Sonntag, citat de Reuters.

„În conversaţiile mele cu (directorul Tesla) Elon Musk am fost întotdeauna foarte clar că nu există privilegii dar nici discriminări. Însă Germania trebuie să fie mai mult decât un atelier de montaj, trebuie să existe cercetare şi dezvoltare de asemenea. Toate companiile care îndeplinesc aceste criterii au o şansă să fie sprijinite, inclusiv Tesla”, a spus Altmaier.

Guvernul federal german a alocat deja fonduri pentru producţia locală a bateriilor pentru maşini într-un efort de a-şi asigura locuri de muncă pentru industria auto în condiţiile în care noile reguli privind emisiile vor reduce cererea pentru maşini clasice, iar autovehiculele electrice necesită mai puţine piese şi mai puţină forţă de muncă pentru a fi fabricate.

Altmaier a spus că Tesla ar putea primi subvenții de stat dar, pentru aceasta, trebuie să îndeplinească anumite criterii în ceea ce priveşte sustenabilitatea şi eficienţa bateriilor.

Tesla a anunţat în noiembrie că va construi a doua sa fabrică înafara Statelor Unite în Germania, lângă Berlin. Uzina cea nouă va produce baterii, sisteme de propulsie electrice şi maşini, primul model fiind SUV-ul electric Model Y.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Shutterstock



Comentarii
Inchide