Șoc pe piața auto: Renault ar urma să vândă uzina Dacia de la Mioveni!

Autor: ProMotor 27 mai 2022 Știri auto
Șoc pe piața auto: Renault ar urma să vândă uzina Dacia de la Mioveni!

Renault ar urma să cedeze până la 60% din acțiunile deținute la divizia de motoare termice pe care urmează să o înființeze în afara Franței. „Pachetul” include uzina Dacia de la Mioveni, precum și activitățile Renault Technologie Roumanie.

Noua strategie Renault are implicații și la Mioveni

Oficialii de la Renault au anunțat că, în toamna acestui  an, intenționează să înființeze două divizii. Una va fi dedicată modelelor electrice și va avea sediul în Franța. Cealaltă ar urma să fie responsabilă cu producția de motoare termice și cutii de viteze și va fi în afara granițelor Franței. mai precis în Spania, Portugalia, Turcia și România.

În viitoarea companie dedicată vehiculelor cu emisii zero, Renault ar urma să dețină pachetul majoritar de acțiuni. În schimb, pentru divizia de motoare cu ardere internă, se pare că ar dori să vândă până la 60% dintre acțiunile deținute la această divizie și să rămână doar cu 40%.

Automotive News Europe susține că francezii ar fi primit deja mai multe oferte „de parteneriat”. Acestea ar viza tocmai divizia responsabilă cu producția motoarelor pe benzină și diesel, scrie cea mai cunoscută publicație de profil din Europa, citată de Mediafax. „Pachetul” va include uzina de la Mioveni și activitățile Renault Technologie Roumanie.

În urmă cu două săptămâni, Grupul Renault din România a anunțat că a pus la punct o nouă strategie. Aceasta se referă la operațiunile și tehnologiilor sale în domeniul vehiculelor electrice și a celor cu motoare termice. Mai exact, strategia vizează modul de organizare, de eficientizare și de creștere a performanțelor comerciale.

Sursa: Mediafax

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor



Comentarii
Inchide