Un șofer de autobuz a accidentat un pieton. Bărbatul consumase alcool în timpul serviciului

Autor: Marius Vișan 18 iun. 2021 Știri auto

Șoferul de autobuz care a lovit fata de 15 ani pe trecerea de pietoni în cartierul Dacia din Iași a fost surprins de camere (ora 14:00) cu o bere în mână în timp ce urca în mijlocul de transport. La testul efectuat de polițiști el a avut o alcoolemie de 0,17 mg/l în aerul expirat. Accidentul a avut loc în jurul orei 16:15.

Poliţiştii au demarat o anchetă, în paralel cu Compania de Transport Public Iaşi, în urma accidentului care a trimis tânăra la spital, în stare gravă.

Autobuzul de transport public a acroşat un pieton pe trecerea de pietoni

„Compania de Transport Public Iaşi a demarat o anchetă internă cu privire la accidentul care a avut loc în zona Dacia. Împreună cu reprezentanţii Primăriei Iaşi vor fi efectuate verificări pentru stabilirea circumstanţelor în care s-a produs incidentul şi tragerea la răspundere a tuturor celor care se fac vinovaţi. Pe data de 17.06.2021, în jurul orei 15:35, autobuzul cu număr de parc 1949, de pe traseul 5, a acroşat un pieton pe trecerea de pietoni de la Bicaz, sensul de mers spre Dacia”, au transmis reprezentanţii Companiei de Transport Public Iaşi.

Primăria Iaşi a transmis un comunicat de presă

„Primarul Mihai Chirica a cerut un control urgent şi măsuri imediate şi severe în urma accidentului în care a fost implicat un autobuz al Companiei de Transport Public (CTP) Iaşi. Edilul-şef a cerut conducerii CTP să facă verificări şi să îi prezinte de urgenţă un raport în legătură cu împrejurările în care s-a produs accidentul soldat cu rănirea unei persoane tinere. Primarul a dispus şi constituirea unei comisii de anchetă la nivelul municipalităţii care să controleze modalitatea în care şoferii şi vatmanii sunt verificaţi la intrarea pe traseu şi în timpul activităţii.

Controalele vor fi făcute în colaborare cu Poliţia Rutieră, iar rezultatele vor fi comunicate public în cel mai scurt timp cu putinţă. Edilul-şef a dispus conducerii CTP identificarea tuturor celor care se fac vinovaţi de producerea acestui accident, de la şoferi până la şefii şi responsabilii de traseu şi de siguranţa circulaţiei”, transmit reprezentanţii Primăriei Iaşi.

Sursă: adevarul.ro

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ziaruldeiasi.ro


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide