Ce a pățit un șofer care i-a claxonat pe doi pietoni care traversau neregulamentar

Autor: Promotor 01 apr. 2021 Știri auto

Un șofer a oprit pentru a nu accidenta doi pietoni care traversau pe roșu pe un bulevard din Capitală. Acesta i-a claxonat. Pietonii au reacționat agresiv.

GALERIE FOTO

Incidentul a avut loc pe Bulevardul Timișoara, la intersecția cu Strada Sibiu din sectorul 6 al Capitalei. Doi bărbați s-au angajat în traversare, în ciuda faptului că semaforul arăta culoarea roșie pentru pietoni. Un șofer aflat la volanul unui autoturism marca BMW a oprit debusolat, pentru a-i lăsa să traverseze. Când și-a dat seama că semaforul era verde pentru el, i-a claxonat pe pietonii care traversau neregulamentar. Aceștia au reacționat agresiv. Au înjurat și au scuipat în direcția mașinii. Această etapă a conflictului a fost surprinsă de camera de bord a conducătorului auto.

Ce nu se vede însă pe înregistrare, este mult mai grav. Unul dintre cei doi pietoni, supărat că a  fost claxonat, a lovit cu piciorul aripa stânga spate a autoturismului și a avariat-o serios.

Ce amendă pot primi cei doi pietoni care au trecut pe roșu și l-au agresat pe șofer?

Dacă imaginile surprinse de camera de bord ajung pe mâinile poliției, cei doi pietoni ar putea fi amendați pentru traversare neregulamentară. Această abatere este sancționată cu amenzi din clasa I de sancțiuni, 2-3 puncte amendă, echivalentul a 290 sau 435 de lei.

Mai mult, bărbatul agresiv riscă dosar penal pentru distrugere. Aripa pe care a lovit-o cu piciorul este vizibil avariată și are nevoie de o intervenție la un atelier de tinichigerie pentru remediere.

Cazul celebru al octogenarei amendate că a traversat prea încet

Este celebru cazul femeii în vârstă de 81 de ani, amendate în august 2019 de polițiștii de la Brigada Rutieră pe motiv că a traversat pe roșu. Potrivit martorilor, aceasta ar fi început traversarea pe roșu, dar, pentru că se deplasa încet, semaforul și-a schimbat culoarea pentru pietoni până când femeia a ajuns pe trotuarul opus.

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide