Șofer de BMW versus vatman. Mașină împinsă de tramvai în București

Autor: ProMotor acum 7 luni Știri

O situație de trafic petrecută în Capitală a degenerat. Un tramvai a împins un BMW oprit la semafor pe șinele de tramvai. Șoferul autoturismului a coborât hotărât să-i dea vatmanului o lecție.

Intră în galeria foto

Șoferul de BMW depășise coloana de mașini oprită la semafor și aștepta culoarea verde pe linia de tramvai.

Vatmanul claxonează în repetate rânduri, pentru a-l avertiza pe șoferul aflat la volanul BMW-ului că semaforul arată culoarea verde. Mașina nu s-a mișcat din loc secunde bune.

Tramvaiul a pornit și a împins mașina pe șine câțiva metri. Șoferul s-a dat jos pregătit pentru o răfuială cu vatmanul. “Dă-te la o parte, ce cauți pe linie?”, i-a reproșat conducătorul tramvaiului.

Pe filmarea realizată cu ajutorul unei camere video instalate în tramvai, se aude cum șoferul vociferează furios: “Ești nebun?”, urlă acesta, iar un zgomot puternic dă de înțeles că acesta a lovit cu pumnul în tramvai, pe partea vatmanului.

“Își bate joc, pune frână, pleacă, ne jucăm? Hai că mergem la Poliție, bine. Ne vedem la poliție, nu mă dau jos!”, îi transmite vatmanul, în timp ce șoferul îi cere să coboare.

O tânără care se afla pe locul din dreapta în autoturism, a coborât și ea ca să-l certe pe vatman.

Brigada Rutieră a precizat pentru News.ro că incidentul a avut loc vineri, 3 ianuarie, în jurul orei 13:10, în zona Pieței Chirigiu: „Conducătorul unui autovehicul nu a respectat obligaţia de a lăsa liberă calea tramvaiului, la apropierea acestuia şi nici nu s-a prezentat la unitatea de poliţie competentă pe raza căreia s-a produs accidentul, în termen de cel mult 24 de ore de la producerea evenimentului, pentru întocmirea documentelor de constatare.”

Șoferul a fost astfel sancționat cu amendă contravențională în valoare de 2.230 de lei și s-a dispus reținerea permisului de conducere pentru o perioadă de 30 de zile.

Nici vatmanul nu va scăpa nesancționat. Directorul Societății de Transport București, Andrei Creci, a declarat pentru Digi24 că se poate ajunge chiar la desfacerea contractului de muncă:

„S-a întâmplat un incident regretabil, în care vatmanul nostru a reacționat disproporționat față de o încălcare a regulilor de circulație și din partea conducătorului autoturismului. Va fi, bănuiesc, sancționat, va fi cercetat disciplinar”, a spus directorul STB.

 Comentarii
Inchide