Șofer de camion care lucrează de acasă? A apărut prima ofertă de job

Autor: Elena Luchian 26 mart. 2020 Știri auto

A apărut prima ofertă de job de șofer de camion care lucrează de acasă. Iar oferta vine la momentul potrivit: în plină pandemie de coronavirus. Un producător suedez de vehicule autonome a făcut public un anunț de angajare. Caută șofer profesionist care să opereze camioanele de la distanță.

GALERIE FOTO

Un constructor de camioane din Suedia, Einride, este în căutarea unui operator de camioane, care să lucreze de la distanță. Sarcina sa va fi de a monitoriza vehiculele autonome Pod și, atunci când este necesar, de a le conduce de la distanță.

Cum va fi instruit șoferul de camion care va lucra de acasă?

Candidații vor fi, pentru început, instruiți pentru a înțelege tehnologia rulării autonome și pentru a deveni capabili să opereze sistemul. Această etapă va fi urmată de o perioadă de testare de 9 luni, scrie cargo-bus.ro.

“O soluție industrială trebuie să se bazeze șoferi de camion instruiți pentru operarea de la distanță a roboților autonomi. Suntem încântați să înființăm o categorie complet nouă de locuri de muncă. Operatorii de la distanță vor beneficia de condiții de muncă mult mai bune decât șoferii de camion”, a declarat Robert Falck, fondator și CEO al Einride.

Suedezii consideră că un asemenea sistem de operare a camioanelor de la distanță poate reduce cosutrile de operare cu 60% și poate crește productivitatea cu 200%.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Einride



Comentarii
Inchide