Șofer de Tesla, la un an de la accident. Un camion i-a lovit mașina care rula pe Autopilot

Autor: David Andrei 31 dec. 2020 Știri auto

Încă o Tesla făcută zob într-un accident care s-a produs în timp ce mașina rula pe Autopilot. Mașina electrică nu a putut evita un camion care a schimbat banda.

GALERIE FOTO

Un șofer de Tesla povestește cele mai grele clipe din viața sa. Vlog-ul este însoțit de mesajul potrivit căruia urmează informații și imagini cu un puternic caracter emoțional.

Aaron Smith a suferit un accident în urmă cu un an. Mașina sa, o Tesla Model 3, rula pe o autostradă din statul american Colorado cu o viteză de 96 km/h, când un camion a schimbat banda chiar în dreptul său. Șoferul a omis să se asigure. A lovit mașina din lateral, a distrus complet partea dreaptă și a proiectat-o în afara carosabilului. Tesla rula pe Autopilot, iar sistemul nu a avut timp să reacționeze.

Smith a rămas blocat în mașină și a fost extras de către o echipă specializată. A fost transportat apoi la spital. Geamurile sparte de pe partea dreaptă i-au provocat tăieturi serioase.

Șoferul camionului a tras pe dreapta, a vorbit la telefon, apoi s-a apropiat de mașina lui Aaron pentru a-l întreba dacă airbag-urile mașinii s-au declanșat în urma impactului. Un an mai târziu, Aaron a aflat că întrebarea venea, de fapt, din partea reprezentanților companiei de asigurări cu care șoferul camionului avea încheiată poliția de asigurare. Cei de acolo încercau să afle cine se face vinovat de acest incident.

Tesla Model 3 a fost declarată daună totală. Mașina filmase accidentul din mai multe unghiuri.

Mulți s-au grăbit să dea vina pe Autopilot. Dar nu este sigur că un șofer ar fi avut ce să facă în situația în care un colos vine pe banda lui, peste mașina lui.

Tesla, o curiozitate pentru curcani

Un alt caz relatat în vlog-ul Wham Baam Teslacam are tot un Model 3 în prim plan. Dar de această dată, situația este oarecum amuzantă. Doi curcani s-au apropiat de mașina electrică și au început să… inspecteze caroseria neagră în care se oglindeau chiar ei. Pentru că a detectat mișcare în jur, Sentry Mode a intrat în acțiune și a filmat totul.

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide