Un șofer a rămas fără permis după ce a fost prins de radar cu 217 km/h

Autor: Marius Vișan 13 oct. 2021 Știri auto
Un șofer a rămas fără permis după ce a fost prins de radar cu 217 km/h

Un şofer a rămas fără permis pentru 90 de zile după ce a fost prins circulând pe autostradă, la volanul unui Maserati, cu viteza de 217 km/h.

Bărbatul a contestat a contestat sancţiunea în instanţă, susţinând că nu a avut această viteză, maşina sa nefiind în stare să ajungă la o astfel de viteză.

Printr-un proces deschis la Judecătoria Făget, un şofer sancţionat cu amendă şi lăsat fără permis pentru că a circulat cu 217 km/h pe autostrada A1 a contestat procesul-verbal, cerând anularea sancţiunii şi restituirea permisului.

Vitezomanul nu credea că autovehiculul său ar ajunge la această viteză

În proces, bărbatul a arătat că ”cele reţinute în procesul-verbal de contravenţie nu corespund realităţii şi că este convins de faptul că aparatul radar nu a înregistrat o asemenea viteză dacă funcţiona în parametrii tehnici corecţi”.

Şoferul a recunoscut că ”pe porţiunea anterioară, a depăşit viteza legală efectuând şi câteva depăşiri”, dar „cu certitudine nu a ajuns la viteza de 217 km/h”. Bărbatul a mai arătat că „nici nu crede că autovehiculul său ar ajunge la această viteză”.

Atât Judecătoria Făget, cât şi Tribunalul Timiş au menţinut sancţiunea aplicată şoferului cu Maserati arătând că, pe baza înregistrării video depuse la doar, ”nu se poate reţine o altă situaţie de fapt decât cea consemnată în procesul-verbal de contravenţie, respectiv că petentul a fost înregistrat în timp ce circula cu viteza de 217 km/h pe un sector de drum cu viteza maximă legal admisă de 130 km/h”.

Sursă: Adevarul.ro

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide