Șofer surprins de radar cu 195 km/oră pe A1. Ce amendă a primit?

Autor: Marius Vișan 08 oct. 2021 Știri auto
Șofer surprins de radar cu 195 km/oră pe A1. Ce amendă a primit?

Începând de joi (7 octombrie), pe autostrada A1 Bucureşti-Piteşti a început campania ”Şi TU poţi salva o viaţă, alege Siguranţa Rutieră”. Cu ocazia controalelor efectuate de polițiști zeci de şoferi au fost sancţionaţi. Recordul a fost înregistrat de un tânăr de 22 de ani. El a rămas fără permis după ce a fost depistat de radar conducând un BMW cu 195 km/oră.

La acţiunile de pe autostrada Bucureşti-Piteşti participă zeci de poliţişti rutieri din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi Dâmboviţa, precum şi şi reprezentanţi ai altor instituţii cu atribuţii în domeniul controlului transportului rutier –inspectorii Registrului Auto Român, pentru verificarea stării tehnice a autovehiculelor, şi Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier, pentru verificarea respectării timpilor de condus şi de odihnă de către conducătorii auto profesionişti.

Campania ”Şi TU poţi salva o viaţă, alege Siguranţa Rutieră”

”Acţiuneile au ca scop conştientizarea de către conducătorii auto a riscului crescut de accidente în situaţia încălcării normelor de circulaţie, pericol la care nu expun doar propria persoană, ci şi alte persoane cu care călătoresc în acelaşi autovehicul, dar şi alţi participanţi la trafic”, precizează reprezentanţii Poliţiei Argeş.

Cea mai mare abatere la regimul de viteză depistată în ultimele 24 de ore pe autostrada A1 a fost cea a unui conducător auto de 22 de ani, din Slatina, judeţul Olt, care a fost înregistrat cu aparatul radar cu viteza de 195 km/h.

Cel în cauză a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 1.305 lei, iar permisul de conducere a fost reţinut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 90 de zile, fiind eliberată dovadă înlocuitoare.

Pe parcursul zilei de joi 7 octombrie, în doar şase ore, poliţiştii prezenţi pe autostrada A1 Bucureşti-Piteşti au dat peste 300 de sancţiuni.

Sursă: Adevărul.ro

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide