Motivul inedit pentru care un șofer și-a montat o antenă parabolică pe mașină – FOTO

Autor: Marius Vișan 06 iul. 2021 Știri auto

Un ofițer de poliția din California a tras pe dreapta un vehicul care avea montată pe capotă o antenă parabolică. S-a întâmplat vineri, 2 iulie.

Cele două fotografii au fost postate pe Facebook de către ofițerul de poliție care a observat în trafic o Toyota Prius cu ”farfuria” pe capotă. Pare a fi o antenă Starlink, utilizată pentru a beneficia de serviciul de internet al lui Elon Musk. Aceasta era fixată pe capotă, atașată de un fir care intră în cabină.

”V-am oprit pentru că aveți pe capotă acel obiect care vă obstrucționează vederea. Nu vă blochează vederea în timp ce conduceți?”, l-a întrebat ofițerul pe șofer, după ce l-a oprit pe marginea șoselei.

„Numai când fac viraje la dreapta”, a răspuns șoferul, relatează site-ul american Cnbc.com.

Un șofer și-a montat o antenă parabolică pe mașină. Îl deranjează numai când virează la dreapta

Șoferul a fost amendat. El a mai declarat că a folosit antena pentru a avea internat, deoarece își întreținea afacerea din mașină.

”A montat antena ca să poate vedea telenovela favorită în timp ce se află în mașină” a comentat un utilizator al rețelei de socializare pe Facebook.

Starlink este o rețea de internet interconectată cu mii de sateliți, concepută pentru a furniza internet de mare viteză consumatorilor oriunde pe planetă. Pachetul de instalare include patru componente: terminalul utilizatorului, cunoscut și sub numele de antenă, un suport pentru trepied, un router Wi-Fi și o sursă de alimentare. SpaceX oferă, de asemenea, opțiuni de montare pe acoperiș la un cost suplimentar.

SpaceX a lansat prima dată serviciul în luna octombrie cu un program beta pentru consumatori. Acesta ea fost disponibil pentru suma de 99 de dolari pe lună.

Elon Musk a remarcat că serviciul are acum aproximativ 70.000 de utilizatori activi și poate ajunge la ”peste 500.000 de utilizatori în decurs de 12 luni”.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Facebook / CHP - Antelope Valley


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide