Încă un șofer a murit după explozia unui airbag Takata. Numărul total al victimelor

Autor: David Andrei 23 apr. 2021 Știri auto

Încă un șofer a murit după explozia unui airbag Takata. Informația a fost confirmată de Honda și de autoritățile americane.

GALERIE FOTO

Un șofer aflat la volanul unei Honda Accord, cu an de fabricație 2002, a fost implicat într-un accident în data de 9 ianuarie 2021, pe o șosea din statul american Carolina de Nord.

Ancheta finalizată la 3 luni de la accident a arătat că bărbatul a fost ucis de explozia airbag-ului Takata, instalat în mașina sa. Informația a fost confirmată de Honda și de National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA). Reprezentanți ai constructorului auto nipon și ai NHTSA au inspectat mașina și au constatat că dispozitivul suferise o defecțiune.

Este cel de-al 19-lea deces provocat de un airbag Takata în Statele Unite începând cu anul 2009. Numărul de decese din același motiv a ajuns la 28 la nivel gloabl.

Dispozitivele în cauză foloseau nitrat de amoniu pentru a produce o explozie cu scopul de a declanșa airbag-urile în cazul unui accident. Însă, în situația în care este expus la umezeală, amestecul chimic poate deveni mai volatil. În cazul declanșării airbag-ului, explozia poate distruge și bucățile de metal integrate în dispozitiv, iar schije din acestea se pot împrăștia în cabină.

Mașina echipată cu airbag Takata fusese rechemată în service

Honda anunță că mașina în cauză a fost subiectul unui recall în aprilie 2011. Dar reparația, care presupunea înlocuirea airbag-ului, nu a avut loc niciodată. Șoferul ucis în acest accident nu era proprietarul mașinii. Proprietarul fusese chemat din nou la service în noiembrie 2020. Dar nu se cunosc motivele pentru care acesta nu a răspuns.

Constructorul auto nipon le cere tuturor proprietarilor de autoturisme echipate cu airbag Takata să meargă de urgență în service pentru a remedia problema care le poate fi fatală.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Shutterstock



Comentarii
Inchide