Șofer periculos, blocat pe A2 după ce i-a amenințat pe polițiști cu un pistol

Autor: George Cristea 18 aug. 2020 Știri auto

Un șofer periculos a fost imobilizat de polițiști pe autostrada A2 după ce i-a amenințat pe aceștia cu un pistol. Ulterior, s-a descoperit că șoferul nu poseda permis de conducere și consumase alcool.

Intră în Galeria FOTO

În urma unui apel 112 care semnala un șofer care ,,conduce haotic”, polițiștii rutieri au blocat în trafic un bărbat care se afla sub influența băuturilor alcoolice și avea permisul reținut. Șoferul, care deținea în mașină un pistol neletal, a încercat să fugă de polițiști atunci când a fost oprit.

„În cursul zilei de 16 august, polițiștii Biroului de Poliție Autostrada A2 București – Constanța au fost sesizați, prin apel 112, cu privire la un șofer posibil băut la volan, care conduce haotic, pe sensul spre București”, se arată într-un comunicat al IGPR.

Cum au oprit polițiștii polițiștii un șofer periculos pe autostrada A2

Poliţiştii l-au oprit pe şofer în zona staţiei de taxare de la Feteşti, însă acesta nu a vrut să coopereze, a încercat să scoată un pistol din torpedo şi a fugit. Oamenii legii au pornit imediat în urmărire, şoferul fiind blocat în trafic. Ulterior, acesta a fost imobilizat iar pistolul a fost, de asemenea, ridicat în vederea cercetărilor.

În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de 0,97 mg/alcool pur în aerul expirat, iar din verificări a reieşit că bărbatul avea permisul de conducere reţinut. Pistolarul a fost reţinut, iar poliţiştii au întocmit dosar penal pentru conducere fără permis şi conducere sub influenţa alcoolului, acesta fiind cercetat sub control judiciar.

„Poliţiştii efectuează, de asemenea, verificări privind legalitatea deţinerii pistolului de tip airsoft”, se mai arată în comunicatul IGPR.

Folosirea pistolului de către șoferi pentru a tranșa conflictele în trafic a devenit ceva obișnuit în ultimii ani, în ciuda acțiunilor desfășurate de polițiști pentru a verifica respectarea regimului armelor și munițiilor. Nu am ajuns încă la nivelul din Rusia, unde se trage direct cu Kalashnikovul pe străzile orașelor, dar nici nu suntem departe.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide