Cineva a filmat momentul în care șoferul unui Porsche Cayenne a aruncat zeci de saci cu moloz – FOTO

Autor: ProMotor 12 mart. 2021 Știri auto

Șoferul unui Porsche Cayenne a fost surprins zilele trecute în orașul Mioveni, descărcând o remorcă cu o cantitate însemnată de saci plini cu resturi din construcții.

Oamenii legii l-au identificat și l-au sancționat contravențional, totodată l-au obligat să curețe zona.

Amenzi pentru cei care aruncă moloz pe domeniul public

Poliția Locală Mioveni atrage atenția cetățenilor asupra faptului că debarasarea pe platformele de colectare a gunoiului ori aruncarea la întâmplare pe domeniul public, a molozului și deșeurilor rezultate din activitățile de construire, demolare ori renovare a locuințelor se pedepsește, conform legii cu amendă cuprinsă între 3.000 și 6.000 de lei. În plus, cei amendați vor fi obligați să strângă deșeurile aruncate, să curețe și apoi să le elimine legal.

Pentru a evita crearea unor situații neplăcute, persoanele din Mioveni trebuie să știe că există servicii de colectare și transport a deșeurilor rezultate din lucrările de construcții, demolări și amenajări ale clădirilor. În baza unui contract se ridica molozul, contra cost, tariful fiind calculat în funcție de cantitatea pe care solicitantul o are de colectat.

Primăria Orașului Mioveni
Primăria Orașului Mioveni

Cei care sunt prinși că aruncă gunoi în București se vor alege cu mașina confiscată

O mașină a fost confiscată în sectorul 5 din București după ce șoferul a aruncat gunoi pe domeniul public. „Nu ne jucăm”, a spus primarul Piedone. Confiscarea mașinii a avut loc sâmbătă, 13 februarie 2021, în urma unei acțiuni comune a Poliției Locale Sector 5 și a comisarilor Gărzii Naționale de Mediu. Acțiunea desfășurată avea ca scop depistarea și sancționarea celor care aruncă deșeuri pe domeniul public.

În prezența reprezentanților Poliției Locale Sector 5 și a comisarilor Gărzii Naționale de Mediu, șoferul a recunoscut că a abandonat deșeurile, că nu deține formulare de încărcare-descărcare a deșeurilor transportate și nu poate clarifica proveniența acestora.

Astfel de acțiuni, dispuse de ministrul Mediului și reglementate prin decizia Comisarului General din 19 mai 2020, vor continua și în perioada următoare pe raza Sectorului 5, mai ales acolo unde există indicii temeinice că se depozitează deșeuri provenite din construcții și nu numai.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Primăria Orașului Mioveni / Facebook



Comentarii
Inchide