Un șofer român de TIR transporta un Mercedes căutat în toată Europa

Autor: Elena Luchian acum 3 ani Știri auto

Un Mercedes-Benz căutat în toată Europa a fost găsit în remorca unui șofer român de TIR. Bărbatul voia să aducă mașina în România.

GALERIE FOTO

Mașina, un Mercedes-Benz ML 280, era dată în urmărire de autoritățile belgiene, după ce proprietarul anunțase dispariția sa. SUV-ul a fost depistat în remorca unui TIR condus de un șofer român, în data de 20 iulie.

Bărbatul a încercat să iasă din Ungaria și să intre în România cu SUV-ul german în remorcă, prin punctul de frontier Csanádpalota. Polițiștii maghiari care i-au verificat autotrenul au găsit mașina căutată în Belgia și încă un autoturism. Mercedes-ul, estimat la 10.000 de euro, a fost indisponibilizat, iar șoferul a fost reținut.

Ce mașini căutate în Europa au mai încercat șoferii să introducă în țară?

În prima jumătate a anului, la granițele României s-au prezentat mai mulți șoferi cu mașini date în urmărire în Europa. Cu două săptămâni în urmă, polițiștii de frontieră de la Galați au confiscat un Audi Q5. Mașina fusese furată în Italia și ajunsese până la frontiera cu România cu un certificat de înmatriculare fals. Cel care a încercat să o introducă în țară le-a spus oamenilor legii că a fost plătit cu 100 de dolari pentru a aduce autoturismul în țară.

În această primăvară, la vama Borș, s-a prezentat un bărbat în vârstă de 46 ani, la volanul unui BMW Seria 5. În baza de date, mașina figura ca “bun căutat pentru confiscare”. Alerta fusese introdusă în cursul aceleiași zile de către autoritățile norvegiene. Autoturismul a fost indisponibilizat de către I.T.P.F. Oradea.

Tot în România încerca să ajungă cu o mașină căutată în Europa un șofer italian în vârstă de 47 de ani. Acesta se afla la volanul unui Jaguar E-Pace cu an de fabricație 2017, căutat de autoritățile din Italia. Bărbatul le-a spus polițiștilor de frontier că doar închiriase mașina de la o companie de specialitate, pentru a călători în mai multe țări.

Urmărește Promotor.ro pe Google NewsComentarii
Inchide