Un șofer din Sibiu, filmat în timp ce transporta mai mulți copii într-o remorcă

Autor: Elena Luchian 20 aug. 2021 Știri auto

Un șofer din Sibiu a dat o nouă abordare autobuzului școlar. Acesta a fost filmat în timp ce transporta mai mulți copii într-o remorcă.

GALERIE FOTO

Imaginea surprinsă în cursul zilei de astăzi a atras atenția celorlalți participanți la trafic, care au decis să filmeze. În remorca înmatriculată în județul Sibiu și tractată de un Jeep Wrangler, se pot observa mai mulți copii. Șoferul se deplasează pe Calea Cisnădiei din Sibiu, un drum intens circulat și în aflat reabilitare.

Una dintre filmări a ajuns pe site-ul sibiuindependent.ro. Tinerii par relaxați în remorcă. Poate fi un indiciu că nu este prima dată când parcurg astfel această rută.

Șoferul care a transportat mai mulți copii în remorcă va fi identificat și audiat

Serviciul Rutier Sibiu s-a sesizat din oficiu după apariția imaginilor în mediul online. Oamenii legii efectuează cercetări pentru a-l identifica pe conducătorul auto și pentru a lua măsurile legale împotriva sa. Șoferul va fi audiat la sediul Inspectoratului Județean de Poliție din Sibiu.

Aceștia nu-l pot sancționa exclusiv în baza imaginilor difuzate în presă. Articolul 109, alineatele 1 și 2 din Ordonanța de Urgență nr. 195/2002 arată că pe drumurile publice, constatarea contravențiilor și aplicarea sancțiunilor se realizează direct de către polițistul rutier ori cu ajutorul unor mijloace tehnice certificate, omologate și verificate metrologic.

Potrivit Codului Rutier, nu este permis transportul persoanelor în remorci.

Nu este primul șofer care pune mai mulți copii în pericol

Nu este primul șofer care pune mai mulți copii în pericol pe drumurile publice. În luna martie a acestui an, un conducător auto a fost filmat pe o șosea din județul Suceava, în timp ce se deplasa cu viteză, cu patru copii urcați pe pragurile mașinii.

Puștii se țineau de barele de pe acoperiș pentru a-și menține echilibrul. O frânare sau o manevră bruscă și toți patru ar fi putut ajunge pe carosabil.

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide