Șoferul unui SUV Volvo a testat vigilența polițiștilor de frontieră

Autor: ProMotor 27 aug. 2021 Știri auto
Șoferul unui SUV Volvo a testat vigilența polițiștilor de frontieră

Poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Stânca au depistat, în urma efectuării formalităţilor de control, un cetăţean din R. Moldova care conducea un autovehicul deşi avea permisul de conducere suspendat.

În data de 23 august, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca /I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, un cetăţean R. Moldova, în vârstă de 51 de ani.

La controlul de frontieră, bărbatul a prezentat o dovadă înlocuitoare a permisului de conducere, din care rezulta faptul că are suspendat dreptul de a conduce din data de 01 august 2021.

Șoferul a spus polițiștilor că are o urgenţă

Bărbatul a declarat că are cunoştinţă despre faptul că nu are voie să conducă, dar are o urgenţă şi era singura alternativă de a ajunge la domiciliu.

Polițiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul având dreptul de conducere suspendat, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Indiferent care era urgența acestui șofer legea din România este destul de clară: ”Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv, ori al cărei permis i-a fost retras sau anulat, ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România, se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani, sau cu amendă.”

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Politia de Forntiera



Comentarii
Inchide